Vandaag is het zaterdag 17 juli. Het belooft weer een natte dag te worden. Omdat we gisteren al hebben gewandeld besluiten we vandaag iets heel anders te gaan doen.
We gaan naar Innsbrück. Dat is zo’n 90 km van de camping, maar goed te doen omdat we het dal uit rijden en dan al heel snel bij Landeck op de snelweg komen. We gaan naar Innsbrück gewapend met een Reisgids van de ANWB. Deze gids hebben we gekocht in 1996 toen we voor het eerst naar Oostenrijk op vakantie gingen.

We hebben op internet gezien dat ze in Innsbrück ook het P+R concept kennen. Helaas lukt het ons niet om de P+R garage te vinden. We zien steeds borden staan maar op het beslissende moment ontbreekt er een bord, of wij zijn niet helemaal uitgeslapen. Dus parkeren we maar in een gewone parkeergarage en gaan we lopen. Alleen het blijkt niet echt een gewone parkeergarage te zijn. De slagboom doet het niet. Als we om assistentie vragen duurt het ellenlang voor we iemand te spreken krijgen. We moeten ons kenteken opgeven en na nog een keer bellen mogen we naar binnen.

We lopen naar het centrum van Innsbrück  en het eerste wat we doen is naar de Dom (kerk) gaan, want om 11 uur is er een kort orgelconcert. We genieten van de orgelmuziek.

 

 

 

 

Na het concert gaan we eerst koffie drinken met daarbij een heerlijk koek. Gisteren hebben we de traditionele Apfelstrudel geproeft, maar deze koek doet er niet voor onder. Het valt ons op dat ze in Oostenrijk corona heel anders benaderen dan in Nederland. Bij elk bezoek aan een terras, een concert, een restaurant of wat dan ook al niet wordt de slogan 3G (Getest, Geimpft oder Genesen) gebruikt. Wij moeten dus overal laten zien dat we ingeent zijn. Daarnaast moet je bij elke plek jezelf registreren via een QR code en je dan als je weggaat via Whatsapp of SMS weer afmelden. Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat we het in Nederland niet zo professioneel aanpakken.

Na de koffie gaan we de stad bekijken er zijn bijzondere dingen te zien.

Zoals je hierboven ziet is het nog steeds bewolkt en nat. Af en toe regent het ook vandaag weer.

De triomfboog hieronder werd in 1765 opgericht ter gelegenheid van het huwelijk één van de zonen van Maria Theresia. Op de bruiloft overleed de vader van de bruidegom (Franz I van Lotharingen).

 

Overal zijn oude gebouwen te bewonderen.

De tram die op de foto hieronder passeert is volgens mij niet meer in gebruik, maar het geeft wel een bijzondere sfeer aan de foto.

Hierondere zie je de Annasaüle, de zuil die opgericht is en naar de heilige Anna genoemd is omdat op 26 juli 1703 de aanval van Beieren werdt afgeslagen. De 26e juli is de gedenkdag van de Heilige Anna. Wonderlijk genoeg is niet Anna maar Maria op de zuil afgebeeld.

Hieronder zie je het huis met het Goldene Dach. Volgens de overlevering is dit huis te danken aan hertog Friederich mit der leeren Taschen.  De grap is dat Friederich het gebouw liet bouwen en dat Maximiliaan later het gouden dak er tegenaan liet plakken. Het is trouwens geen gouden dak maar het zijn vergulde koperen platen.

Hieronder zie je de Inn. Hier is het een geweldige stroom. We hebben vroeger op vakantie in Zwitserland de Inn gezien, maar daar is het maar een klein stroompje.

We gaan naar een park aan de Inn om ons brood op te eten. We hebben daar nog een leuk uitzicht op de staat met achter de eerste rij huizen de grote Dom van Innsbrück.

Het regent weer. Jammer, maar het levert wel een leuke foto op.

Hierna gaan we de auto ophalen in de parkeergarage. Dat levert nog weer een probleem op. Omdat we geen kaartje hebben moeten we opnieuw contact zien te leggen met een medewerker van de garaga. Dat gaat niet voorspoedig. Als we endelijk contact hebben horen we dan we 8 Euro moeten betalen en dat we die in een bakje moeten doen wat naast de kassa’s hangt. Het komt dus blijkbaar vaker voor anders hadden ze zo’n bakje niet gehad. Alleen hebben we maar 6 Euro. De medewerker meldt dat we fan maar naar een geldautomataat moeten gaan om geld op te halen. Of je daar munten uit krijgt. Wij besluiten de 6 euro te betalen en de auto op te gaan halen. En we mogen er zowaar uit.

We gaan terug naar de camping en sluiten de dag af met heerlijk pizza bij een klein restaurant in Unterhaüser, iets verder op. We genieten er beide van.