Vandaag is zondag, onze rustdag. Na de inspannende dag van gisteren is dat sowieso op zijn plaats. We beginnen de dag met uitslapen. Voor onze doen is half 9 uitslapen. Na de koffie luisteren we naar een kerkdienst vanuit de Noorderkerk in Amsterdam. Het is de eerste dienst in een serie over het thema “Het goede leven”. De motivatie hiervoor is als volgt: Dromend van het goede leven denken mensen nogal eens aan dingen waardoor zij het alledaagse leven kunnen overstijgen. De ultieme job, een spirituele topervaring, een te gekke relatie, een wellness-weekend of exotische vakantie. Daarmee krijgt het vaak iets onbereikbaars. Wij zijn er in de kerk van overtuigd dat het goede leven zich juist in het alledaagse manifesteert en het dus de kunst is het daar te realiseren, met en voor elkaar. De dienst die wij luisteren heeft als thema “Het leven als geschenk – mooier konden we het niet krijgen”. Het is een inspirerende dienst die met name over dankbaarheid gaat. We mogen God dankbaar zijn voor het gewone leven wat wij leiden. We hoeven niet naar meer te verlangen. In het gewone dagelijkse leven laat God zien dat Hij de auteur is en we mogen dat leven van en met Hem genieten.

De rest van de dag brengen we heerlijk rustig op de camping door. We maken een plan voor de rest van de week en we besluiten dat we dinsdag en woensdag een tocht willen gaan maken waarbij we in een hut overnachten. De keus valt op Rifugio Frassatie (http://www.rifugiofrassati.it). We reserveren onze overnachting per telefoon.

Zoals eerder gezegd heeft de camping een kleine ruimte waar je kunt zitten, wat kunt eten of drinken en je moet erheen als je WIFI wilt gebruiken.

Aan het eind van de middag bakken we wat groenten en vlees op onze ‘skottel’.