Nadat we gisteren een wandeling hebben gemaakt vanaf de camping gaan we vandaag met de auto naar Fiesch. Fiesch ligt zo’n 15 km vanaf de camping, maar het is wel een reis van een half uur. Dat komt doordat de weg in het Binn-dal zo smal en bochtig is. Vandaag beleven we nog een avontuur in de Binn-tunnel. Deze 1.8 km. lange tunnel is heel smal. Als we er een tijdje in rijden komen we een vrachtwagen tegen. Het lukt niet om elkaar te passeren. Er zit niets anders op dan dat wij terug(uit) rijden naar de uitwijkplaats. Dat is wel bijna 500 meter terug. Niet leuk!.

We parkeren de auto in Fiesch en gaan met de Eggishorn-kabelbaan omhoog naar een hoogte van ruim 2800 meter (https://www.myswitzerland.com/nl-nl/eggishorn-hoog-boven-de-aletschgletscher.html).

Hier hebben we een magnifiek uitzicht over zowel de Aletsch-gletsjer maar ook over allerlei hoge bergen in zowel Zwitserland als Italiƫ.

Uitzicht op de Aletsch-gletsjer

Ik loop nog even een 100 meter verder omhoog om op de Eggishorn te komen. Dat is een redelijk goed pad over grote stenen. Het uitzicht is nog mooier omdat je nog net iets hoger staat. Ik maak daar onder andere de volgende twee foto’s.

Bij terugkomst zie ik Hanny en Jannie al staan. Zij kijken uit over de machtige bergwereld. We zijn blij dat we deze dag gekozen hebben voor deze tocht. Het is een stralende dag met af en toe een klein wolkje.

We besluiten om een stukje van de terugtocht te voet te doen. Om op de top te komen moet je twee keer met een kabelbaan. De tussenstop is op Fiescheralp. We besluiten terug te lopen naar Fiesheralp. Dat is zo’n 600 meter dalen. Het geeft een prachtig uitzicht maar het is iets meer vermoeiend dan dat we ingeschat hadden.

Ondertussen houden we halt bij een stel koeien, wat weer een mooi plaatje oplevert.

We zijn om een uur of vier terug in Fiesch. We doen dan nog wat boodschappen voor we terugrijden naar de camping. De rest van de avond brengen we op de camping door.