Donderdag 19 juli wordt het volgens  het weerbericht wat bewolkt. De wolken maken het uitzicht op de bergen alleen maar mooier.

Vanaf de camping kijken we tegen een bergwand aan die voor een groot deel bebost is. We zijn van plan om vandaag die kant te gaan verkennen. Dat heeft een paar voordelen: Wij vinden het altijd leuk als we vanaf onze camping kunnen beginnen met een wandeling, zodat je niet eerst een eind hoeft te rijden. Het tweede voordeel is dat het hier niet zo heel hoog is en natuurlijk is het leuk om het gebied waar je verblijft te verkennen.
Op het plaatje onder staat het grootste deel van de wandeling aangegeven. De wandeling ziet er niet moeilijk uit maar het pad boven langs nadat we eerst door het bos omhoog zijn geklommen is nog best lastig. Het is een smal pad met aan één zijde een behoorlijke afgrond. Dat is vooral het geval op de stukken waar geen bomen groeien en waar we of gruis of gras naast ons hebben. Daar is het een behoorlijk gat. Je moet dan een vaste tred hebben en vooral niet bang zijn. Als we op drie kwart van onze wandeling zijn kunnen we kiezen. Je kunt dat op het kaartje zien op het punt rechts boven (waar je Chäumatta) ziet staan. Hier kiezen wij de weg door het gras naar Fäld, maar je kunt ook direct door het bos (de stippellijn op het plaatje) naar de camping gaan. We kiezen daar niet voor omdat we dan weer een steile afdaling hebben, terwijl we nu heerlijk door het gras naar beneden lopen.

Bij het stijgen komen we vlak voordat we op het hoogste punt zijn door een prachtige bloemenweide. Het gras is mooi groen en het staat er vol met allerlei soorten bloemen.

De afdaling naar Fäld is gemakkelijk en ook heel erg leuk want we komen nu langs allerlei huisjes en hutten die we vanaf de camping kunnen zien.

Vlak voor Fäld zie we mensen aan het hooien. We hadden vanaf de camping al een paar dagen gezien dat een boer het hooi naar huis haalde. Hij gebruikt daarvoor een soort opraapwagen.

Omdat het bergland heel erg ongelijk is en soms te steil is voor de ’trekker’ moet er nog steeds veel met de hand geharkt worden. Een heel arbeidsintensief werkje dus.

Bij terugkomst in Fäld drinken we wat bij het restaurant waar Jannie verblijft en we bekijken zowel de kerk als het dorpje.

Wij gaan terug naar de camping om te douchen en s’avonds keren we terug in Fäld om daar samen met Jannie te gaan eten. Restaurant Bärgkristall (http://www.baergkristall.ch) is een gezellig restaurant. Het eten is er heerlijk en de bediening is ook goed.
Op de volgende foto zien we het streekgericht “Cholera” wat ik gekozen heb. De naam is een vreemd maar het smaakt heel lekker. Het gerecht schijnt bedacht te zijn in de tijd dat er een Cholera epidemie was, de mensen durfde hun huis niet uit en kookten dus met de ingrediënten die ze in huis hadden (Deeg, appel, ui/prei, spek en kaas).

Met dit etentje sluiten we een paar hele mooie dagen samen met Jannie af.