Maandag 3 juli gaan we een fietstocht maken. We gaan van Otterlo naar Arnhem fietsen. Op de heenweg nemen we een omweg die ons door het landgoed “Planken Wambuis” leidt. We kennen de omgeving best wel, maar het blijft altijd mooi. Vooral de luchten zijn mooi.

Het is vandaag goed weer om te fietsen. Het is niet te warm, wel staat er een aardig windje, maar als je door bossen fietst heb je er niet veel last van.

Na “Planken Wambuis” fietsen we richting Wolfheze en daarna rijden we via Oosterbeek naar Arnhem.

In Arnhem drinken we een heerlijk kopje koffie en doen we wat inkopen. Ondertussen wordt het steeds donkerder en af en toe valt er wat regen. We nemen daarom de kortste weg naar huis; dat is niet de mooiste weg, maar wel de handigste als het naar regen ziet.

Om precies 5 uur zijn we weer op de camping. Na het eten gaan we nog even bij Arie kijken. Hij is weer uit bed en het gaat de goede kant met hem op.

We zijn allebei met het (her) lezen van de trilogie “In de ban van de ring” begonnen. Na 10 jaar is het verhaal weer nieuw en nog steeds razend spannend. Maar ook een boek met diepzinnig uitspraken. Nadat Gandalf de geschiedenis van het ontstaan van de ring heeft verteld en van de dreiging die op handen is zegt Frodo: “Ik wou dat het niet in mijn tijd had hoeven te gebeuren”. Hierop antwoord Galdalf: “Ik ook, en dat doet iedereen die zulke tijden beleeft. Maar die beslissing ligt niet bij hen. Het enige dat wij moeten beslissen is wat we met de tijd doen die ons is gegeven.