Zondag 2 juli begint regenachtig. Althans om een uur of 8 begint het met regenen. Dan heb ik (Kees) al een uurtje hardlopen achter de rug in de bossen rond Otterlo.

Na het ontbijt gaan we naar de kerk. Deze keer gaan we naar “de Fontein” in Apeldoorn. Ds. Arjan Plaisier is de voorganger van deze gemeente, die gestart is als pioniersplek van de PKN. Omdat we hem pas op de wijkavond in Barneveld gesproken hadden leek het ons leuk om een keer een dienst te gaan bezoeken.

De gemeente komt bijeen in een wijkcentrum in Apeldoorn-Noord. Het is een afwisselende dienst met veel zingen en een mooie preek. De gemeente is aardig gegroeid en is heel divers. Er komen mensen met heel verschillende achtergrond. Van degelijk hervormd tot mensen die uit de Evangelische wereld komen. Het gaat in deze dienst over de vraag hoe je christen bent in deze tijd, naar aanleiding van een stukje uit Romeinen 6. Een van de kernpunten is dat je navolger van Christus mag zijn en dat Hij elke dag wil stempelen; Afhankelijk leven en leven in de vrijheid die Jezus geeft. Bij geloven gaat het om een relatie en niet om het navolgen van regels.

De rest van de dag brengen we door op de camping en natuurlijk fietsen we nog even naar Arie.