Vandaaag is het de zevende dag van onze vakantie en houden we een rustdag. Dat heeft niet met het getal zeven te maken, maar meer met het feit dat we gisteren een inspanneende wandeling gemaakt hebben.

We beginnen de dag met ontbijt en als we net aan de koffie zitten wordt ik gebeld door een collega. Hij heeft een probleem waar ik mogelijk raad op weet. Ik probeer hem verder te helpen, maar daarvoor moet ik wel internet toegang hebben. Omdat het probleem met de WIFI op de camping nog steeds niet is opgelost ga ik naar het dorp om verbinding te maken. Ik stuur wat informatie op naar mijn collega en hoop dat hij het hier mee redt.

Hanny heeft een foto gemaakt van mijn activiteiten, maar door het tegenlicht is het moeilijk om een goede foto te krijgen. Terug op de camping ga ik met deze foto aan de slag. Ik heb twee programma’s op mijn laptop geinsstalleerd voor dit doel. Adobe Lightroom en RawTherapee. Het eerste programma moet je kopen en kost een paar honderd euro. Nu heb ik een 30 dagen licensie. RawTherapee is een gratis (open source) programma. Hieronder zijn de resultaten te zien.
Lightroom:

RawTherapee:

De resultaten van beide zijn m.i. acceptabel.

Het is vandaag weer een prachtige dag met heel veel zon. We vermaken ons verder door wat te lezen en the relaxen.
Hanny heeft ondertussen de was gedaan die heerlijk hangt te drogen in de wind.

Het is heerlijk rustig op de camping. Op de volgende foto is te zien dat we het windscherm opgezet hebben, want het waait de laatste dagen behoorlijk.

Ondertussen heb ik een nieuwe manier bedacht om mijn locale weblog met die op internet te synchroniseren. Die methode ga ik nu maar eens uitproberen.

Meer fotos bekijken