Op dinsdag 21 juli hebben Hanny en ik nog gewerkt. Maar we hadden alle spullen al ingepakt. Zodoende konden we om acht uur in de avond vertrekken. We zijn eerst nog even langs Arie gereden en daarna echt op reis gegaan.

De reis is zo’n 1200 km lang. We rijden om beurten en hebben gelukkig geen last van slap tijdens het rijden. Het slapen als je niet hoeft te rijden lukt goed,

Het is een mooie heldere nacht en het is helemaal niet druk op de weg. We rijden eerst een stukje door Duitsland over de weg richting Koblenz. Die verlaten we en zetten dan koers richting Luxemburg. We hebben dan wel niet de hele tijd snelweg maar het schiet toch lekker op. Op een plek worden we verrast door een flits. Kees reed daar te hart. in plaats van de toegestane 70 km per uur, reed hij 90 km per uur.

Tegen de ochtend houden we pauze en zien we een prachtige lucht. Het laatste stuk van de reis schieten we het minst snel op. Na Grenoble rijden we via de ‘Route Napoleon’ naar Gap. Dit schiet niet echt op maar er is geen andere keuze want de weg van Grenoble naar Briancon is deze zomer afgesloten.

Via Guillestre komen we aan in Molines en Queyras. De camping is moelijk te vinden, maar uiteindelijk stelt hij zwaar teleur. Heel rommelig en kleine plekken en ook nog geen mooie ligging. We rijden verder en komen uiteindellijk in Ristolas. Dit is ook weer een bijzondere camping. Het is gewoon een stuk gras en grind vlak bij een riviertje. De beheerder neemt het zo nauw met de veiligheid. We willen stroom maar de paal zit al vol met aansluitingen. Geen nood dan hang je er toch gewoon een verdeeldoos aan. Lijkt ons niet zo’n goed idee als het gaat regen. Ten slotte besluit de beheerder om er dan maar een plastic zak om te doen.

We hebben een mooi uitzicht op de camping. We kijken tegen en berg aan en vanavond is het extra leuk omdat er nevel voor langs trekt.

Meer fotos bekijken

Meer fotos bekijken