Het is vandaag alweer de laatste dag van onze vakantie (op de terugreis na). We beginnen de dag met een bezoek aan Baobab kids in de wijk Machinjiri. Het is een hele toer om er te komen omdat het laatste deel uit echte dirt roads bestaat. Maar het is de moeite waard.

In Machinjiri heeft Esther met haar man Richard het Baobad Kids centrum gebouwd. Esther komt oorspronkelijk uit Nederland, Richard komt uit Malawi. Zij hebben samen één zoon.  In hun Kids centrum vangen ze kinderen op en verzorgen ze een soort kleuterschool programma. De kinderen die er komen worden geselecteerd door mensen die in de wijk zelf wonen. Alleen de meest kansarme kinderen worden geselecteerd. De kinderen krijgen eten en er wordt geleerd. Op het moment dat wij er zijn zijn ze een toets aan het maken. Maar ze onderbreken het werk om ons te laten zien wat ze verder geleerd hebben. Het verbaasd ons zo rustig en gediciplineerd de 40 kinderen zijn. Zoiets is in Nederland ondenkbaar. Daarnaast is er een ‘revalidatie-programma’ voor kinderen, meest kinderen met een handicap. De kinderen krijgen hier fysiotherapie. Die therapie wordt verzorgd door 2 gediplomeerde therapeuten. Het is bijzonder om de zien met wat voor liefde dit werk gebeurd.  De medewerkers zijn allemaal vol passie om de kinderen iets extra’s te bieden. In onze ogen is dat niet iets extra’s omdat wij in Nederland buitengewone goede voorzieningen hebben.

We bekijken ook nog het gastenverblijf wat Richard aan het bouwen is. De bedoeling is dat gasten (uit het buitenland) hier kunnen verblijven. Met name mensen uit het buitenland kunnen dan een indruk krijgen tijdens hun verblijf van hoe het in Malawi is.

Meer informatie is te vinden op  de website van Baobab Kids via deze link: https://www.baobabkids.nl/

Hierna gaan wij terug naar huis. Wij proberen wat te slapen na de lunch maar dat valt niet mee want het is opnieuw drukkend warm. Aan het eind van de middag gaan we opnieuw naar de stad en sluiten we de vakantie min of meer af met een heerlijk etenetje bij Red Pub & Grub. We genieten van  het heerlijk eten en van de rustige omgeving en natuurlijk kijken we terug op ons bezoek.

Hieronder zijn de fotos te zien van ons bezoek aan Baobad Kids en ook van het laatste stukje van de weg erheen.