Barneveld kent 2 hardloopevenementen die elk jaar terug komen. In het najaar de Barneveld by Night run en in April de Kippenren.  Het was vandaag (9 april) prachtig hardloopweer. Dus heb ik me op het laatste moment bedacht om toch maar mee te gaan doen ondanks het feit dat ik niet meer zo fanatiek train de laatste maanden.

Sinds de kustmarathon begin oktober heb ik geen wedstrijd meer gelopen en bijna een lange afstanden gelopen. Daarom was ik in eerste instantie ook niet van plan om aan de Kippenren mee te gaan doen.

Peter Jan en Wilco doen ook mee, dus kan ik toch niet achterblijven. Dit jaar dus geen halve marathon maar 10.5 km is ver genoeg.

IMG_5547

Peter Jan en Wilco gaan allebei de 5 km lopen. Wilco zou Wilco niet zijn als hij dat niet op een bijzondere manier doet. Je vindt hem terug in de uitslagen onder de naam Frico Dweiltje.IMG_5557

Net voor de start kom ik ineens tot de conclusie dat ik mijn fiets niet op slot heb gezet. Ik vraag even aan Robin of zij er naar wil kijken. Maar als we net gestart zijn komen we langs de plek waar mijn fiets staat. Ik stap even uit om hem op slot te zetten.

Het is mooi hardloopweer, maar er staat toch nog meer wind dan ik verwacht heb. De eerste kilometers gaan lekker, maar aangekomen bij het Paradijs realiseer ik me dat ik te snel ben gestart. Dit hou ik geen 10 km vol. Dat is altijd wat lastig, maar er zit niets anders op dan wat gas terug te nemen.

IMG_5562

Toch finish ik in een acceptabele tijd van 51 minuten en 30 seconden. Het doet me goed dat ik zonder te trainen toch zo’n mooie tijd loop. Dat inspireert me weer om weer wat serieuzer te gaan trainen.

De kippenren is ook leuk omdat er zoveel bekenden aan mee doen.
Berend Jan en Ankie hebben beide meegedaan. Ze liepen respectievelijk de halve marathon en de 10.5 km.

IMG_5572