Voor sommige mensen is de eerste januari een bijzondere dag omdat men dan met allerlei goede voornemens beging. Dat is niet echt mijn gewoonte. Maar voor dit jaar heb ik wel weer allerlei hardloopplannen. Dus waarom niet gelijk beginnen met een duurloop van 10 km?

Het is prachtig weer en een mooie zonsopkomst waar ik getuige van mag zijn.

WP_20160101_09_27_45_Pro

Deze fotos zijn allemaal genomen op de Hessenweg richting de Goudsberg, ergens ter hoogte van de spoorovergang bij de Mijlerweg.

Zoals je kunt zien is de kwaliteit van de foto’s niet echt optimaal, maar dat komt omdat ik ze met mijn Windows Phone heb gemaakt. Tegenlicht is niet iets wat deze camera leuk vindt.WP_20160101_09_31_32_Pro WP_20160101_09_31_36_Pro

Hardlopen is een leuke bezigheid en ik geniet er nog steeds van. De vorige maand heb ik wat rust geenomen, maar nu wil ik weer wat fanatieker gaan trainen. Omdat hardlopen leuk is maar ook omdat ik me heb ingeschreven voor de Sallandtrail die half maart wordt gehouden.

Hardlopen is ontspannend. Eens per week wordt het nog leuker omdat ik dan naar een aflevering van “Onderweg” luister. Onderweg is het programma waar Elsbeth Gruteke een uur lang met een gast spreekt die echt iets te vertellen heeft.

Vandaag luister ik naar en gesprek met Bert de Leede. Dat is een bijzonder boeiend gesprek geworden. Ik herken veel dingen die aangeroert worden. Een belangrijke vraag is hoe je als kerk in deze tijd relevant kunt blijven.