Vandaag is het de laatste dag van oktober. Het is opnieuw een stralende dag. Nadat we vanochtend eerst de schuur hebben opgeruimd en de dakkapel hebben schoongemaakt zijn we vanmiddag een wandeling gaan maken.
Rond Barneveld zijn een aantal “Klompenpaden”. Dit zijn wandelingen die deels over de weg gaan, maar ook over paden, het boerenerf en weilanden.
Vandaag lopen we het Huinerpad.
IMG_4620

 

Het Huineerpad is 14 km lang en is heel afwisselend.  Door het prachtige weer was het een genot om deze wandeling te maken.

Vooral het licht was heel mooi vanmiddag.
IMG_4591

 

De onderstaande foto is gemaakt met de telelens en laat goed de banen licht zien. Er waren vanmiddag nog meer mensen aan het wandelen.

 

IMG_4613

De onderstaande boom stond helemaal ‘los’ in het landschap, op prachtig groen gras tegen een mooie bosrand.

IMG_4609

Er was veel afwisseling, hier lopen we langs een weiland met aan de onze rechterhand het bos.
IMG_4626

Natuurlijk moet er ook gebruik gemaakt worden van social media. Het delen van een enkele foto gemaakt tijdens de wandeling. Maar ook berichten volgen in de familie groep in Whatsapp. Vanmiddag kwamen Peter Jan en Kristel net terug van hun huwelijksreis.

IMG_4605

We hebben niet zo heel veel paddenstoelen gezien, maar die we zagen waren heel erg mooi.
IMG_4604

We laten natuurlijk de mooiste foto’s zien en ook de mooiste delen van de wandeling. Het stuk op zo’n 3 kwart was wel wat aan de saaie kant. Veel verharde weg en een rommelig landschap en rommelige boerderijen. Maar al met al toch de moeite waard.IMG_4598

Vanaf een uur of half 5 horen we steeds meer brommer- en motorgeluiden. De jeugd van Huinen is bezig met het crossen op het land waar de mais al geoogst is. Tot die tijd werken ze waarschijnlijk en daarna gaan ze ‘los op de brommer’. IMG_4643cAl met al hebben we zo’n 3 uur en een kwartier gelopen.