Vandaag is het zaterdag 2 september 2017. Het is een heel actieve dag geworden.
Omdat ik dit jaar (op de eerste zaterdag van oktober) mijn 13e kustmarathon wil gaan lopen, ben ik weer fanatiek aan het trainen. Niet meer zo fanatiek als in de beginjaren van ‘mijn marathon carrière’) . In die tijd liep ik gerust 60 tot 70 km per week. Het gevolg daarvan (en van mijn leeftijd) is natuurlijk wel dat mijn tijden niet meer zijn zoals vroeger. Maar dat vind ik niet zo erg. Het gaat om de lol van het lopen en die is er nog steeds.

Van half 8 tot half 9 heb ik eerst 10 km gelopen. Daarna ben ik met Hanny naar de kerkpleinmarkt geweest. Na een prachtige schilderijlijst gekochte te hebben (het schilderij heb ik op de koop toe genomen) hebben we koffie gedronken met Peter Jan en Kristel. Zij waren er ook samen met Anniek.

Hierna ben ik naar Amersfoort gelopen. Ik heb een prachtige route ontdekt. Via het paradijs, langs de molen naar Achterveld en dan vlak voor Achterveld rechtsaf de Emelaarseweg op. Na een tijdje op die weg gelopen te hebben kun je naar rechts de natuur in. Je loopt dan langs de Barneveldse beek tot vlak bij Amersfoort.

Hieronder is de Barneveldse beek te zien. De eerste foto is waar hij de Stoutenburgerweg kruist.

De volgende twee fotos zijn gemaakt vlak bij Amersfoort net voorbij de Stoutenburgerlaan.

Het is toch gewoon fantastisch om daar hard te lopen. Nu moet ik wel zeggen dat ik als ik door zo’n mooi gebied loop niet aan hardlopen denk en gewoon geniet. Desnoods wandelend of zelfs stilstaand.

Mijn doel in Amersfoort was het helpen van Gerhard en Mirjam. Gerhard is een veranda aan het bouwen in de tuin. En hij kon vandaag wel hulp gebruiken. Eerst wat planken zagen met een echte Dewalt afkortzaag en daarna gewoon zandscheppen wat naar de vuilstort plaats moet.

Hierna nog even de verstopping van de douche van Hanny’s moeder opgelost. Al met al een actieve dag. Na een heerlijk bad is het nu tijd voor een witbier.