We kamperen al een aantla jaren met onze Jametic vouwwagen. Dat geeft veel plezier, allen is de keuken elk jaar een ergernis. Dat komt omdat de keuken pootjes heeft waar geen wieltjes onderzitten. Dus moet je he hele keuken optillen met zijn tweeën. Dat gaat weer lastig omdat  het handvat in je handen snijdt.

Het is gelukt! Ik heb het voor elkaar gekregen om de vouwwagen-keuken van wielen te voorzien.

 

Benodigdheden (alles gekocht bij Karwei):

  • 4 zwenkwielen
  • 4 kleine meubelpootjes (vierkant)
  • Boutjes en moertjes M5
  • 4 inslagmoertjes M6

 
Hieronder is het resultaat te zien (de bouten zijn te lang en die moeten nog afgezaagd worden).

 

De meubelpootjes zijn 10 cm lang en het grappige is dat ze 4 gaatjes hebben om ze mee onder het tafelblad te schroeven, maar die gaatjes zitten precies tegenover de gaatjes die aan de zwenkwielen zitten.
Dus heb ik de tafelpootjes op de zwenkwielen geschroefd.

Vervolgens heb ik in ieder pootje een gaatje geboord van 8 mm.

 

In zo’n gaatje heb ik een inslagmoertje gedaan, nadat ik eerst die inslagpuntjes rechtgebogen heb. Door dat het inslagmoertje een dunne achterkant heeft kun je de pootjes over de buis van de keukenpootjes schuiven (net zoals je dat eerder deed met de ronde verlengstukjes). Ik heb de gaatjes niet in het midden geboord zodat de achterkant van het inslagmoertje niet mee kan draaien. Hier heb ik vervolgens de stelschroeven van de buisjes waarmee je de poten verlengd ingeschroefd. Ik heb er twee componenten lijm tussen gedaan zodat de inslagmoertjes goed op hun plaats blijven zitten.

 
 

En nu maar hopen dat de oplossing zichzelf in de praktijk bewijst. Dat gaan we volgende week woensdag proberen.