Vandaag begint de tweede week van onze vakantie. We gaan met zijn zessen een wandeling maken met als doen de Bachalpsee en de Faulhorn.
Om alsvast wat hoogte te winnen gaan we met de kabelbaan van Grindelwald naar First. Het is vandaag een dag met veel bewolking. Aan de ene kant kun je mooie wolkenpartijen zien maar aan de andere kant is het ook weer niet leuk als je (vooral op grotere hoogte) in de wolken loopt. Vanuit de kabelbaan hebben we een prachtig gezicht op de omringende bergen met daarvoor prachtige wolken.
Vanaf het station First zetten we koers richting Bachalpsee. Dat is een stukje stijgen. Zoals op de fotos te zien is valt het niet echt mee om met je hoofd in de wolken te lopen. Het is nat en koud. Gelukkig wordt het uitzicht wel beloond want de Bachalpsee is een mooi plekje.
Omdat het nogal fris is, de zon is af en toe weg en er staat een behoorlijke wind blijven we niet te lang bij de Bachalpsee. We zetten vervolgens koers richting de Faulhorn, hoogte 2681m. Dit is een behoorlijke klim, maar we lopen zoals gebruikelijk sneller dan de wandelborden aangeven. Het laatste stuk van een kwartier doen we in 6 minuten. Volgens het weerbericht zou de bewolking weg zijn rond de middag. We constateren dat dit voor Grindelwald wel het geval zal zijn, maar hoe hoger we komen hoe meer bewolking er is te zien.
Het valt ons op dat er eigenlijk overal bloemen groeien. Zelfs op plaatsen waar je het absoluut niet verwacht. Er hoeft maar een stukje grond bij een rots te zijn of er staan bloemen. Ook als de sneeuw net nog maar weg is vind je er bloemen. Geweldig om de mooie kleuren en de diversiteit van de bloemen te zien.
Boven op de Faulhorn is het helemaal koud, het is er niet meer dan 1 graad Celsius. We zijn blij dat er een hut staat waar je warm kunt zitten en heerlijke erwtensoep kunt eten. De zwitserse erwtensoep lijkt niet op onze nederlandse, maar smaakt op zo'n koude dag wel lekker. Na opgewarmd te zijn in de hut gaan we voor we verder gaan eerst aan de andere kant van de hut kijken. Hier heb je uitzicht over de Brienzersee en de Tuhnersee. Waaneer het onbewolkt was geweest moet het uitzicht nog veel mooier zijn. Nu kunnen we maar een van de twee meren zien en we weten niet welk we zien.
Vanaf Faulhorn lopen we eerst over de bergkam, richting Synigge Platte. Hier heb je een magnifiek uitzicht over het berglandschap. We zien nu ook precies waar we vorige week woensdag gelopen hebben toen we al in de buurt van de Faulhorn waren, nadat we bij Bussalp gestart waren. Het valt op dat het een heel ruig landschap is. We dalen af richting Burglauenen en komen zodoende op het pad uit wat we afgelopen zaterdag al gelopen hebben. Het laatste stuk gaan Huib en ik in een hoog tempo naar beneden omdat we de auto in Grindelwald geparkeerd hebben en tot half 6 hebben betaald. We komen precies op tijd aan bij de auto.

 

Links:
Informatie over Hotel Faulhorn
Informatie over de Firstbahn