Vandaag gaan we samen, zonder Huib en Jannie wandelen want die gaan naar Interlaken om Aris en Jan Dirk op te halen. Aris en Jan Dirk zijn met de bus naar Basel gekomen en verder met de trein naar Interlaken. Wij rijden met Huib en Jannie mee richting Interlaken en we laten ons afzetten net even voorbij Lutschental (hoogte 690 m.), ongeveer een kilometer of 10 vanaf de camping.

Wij moeten deze dag een behoorlijk eind klimmen omdat we eerst het dal ingegaan zijn richting Interlaken. We klimmen via een nogal saaie weg onder bomen naar een hoogte van 1530 meter, in precies 2 uur. Toch zijn er soms op een saaie route nog mooie dingen te zien, zoals hier waar we tussen twee rotsen doorlopen.

De route die we nemen gaat richting Schynigge Platte. Het is goed te zien dat het behoorlijk geregend heeft de laatste tijd want op sommige plaatsen is het pad zo modderig dat je bijna niet verder kunt. Het enige voordeel van de bomen is, dat ze schaduw geven. Aan het eind van onze beklimming komen we op een prachtige bloemenwijde waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen.

We beginnen langzaam aan de afdaling, richting Seng. Uiteindelijk komen we in Burglauenen. Onderweg hebben we hele leuke paadjes gehad en we hebben op een aantal plaatsen gezien dat de boeren met hun hele familie aan het hooien waren. Het boerenleven in de Alpen is niet eenvoudig. Aan het eind van de tocht spreken we met een boerin die ons daar wat meer over vertelt. Op die plek zijn de wegen zo steil dat het bijna niet mogeliljk is om ze te betreden.

Vanuit Burglauenen lopen we langs de spoorlijn naar Schwendi en vandaar terug naar de camping. Het was een pittige wandeling, waarbij we in totaal ongeveer 1000 meter gestegen zijn.