Deze vrijdag staat al in het teken van de Swiss Alpine Marathon die Kees morgen wil gaan lopen. Na het inschrijven voor de marathon krijg je een regio-pas thuisgestuurd en 2 treinkaartjes (één om naar Graubünden te reizen vanaf elk station in Zwitserland, en één om weer terug te gaan). Ook voor niet lopers kun je deze kaartjes bestellen. Wij maken dus vandaag al gebruik van de kaartjes door naar Davos te reizen om het startnummer te gaan ophalen.

 


Het startnummer dient opgehaald te worden in het congrescentrum van Davos. Heel Davos loopt vol met hardlopers, die op weg zijn om het startnummer op te halen of al opgehaald hebben. In het congrescentrum krijgen we het startnummer en verder kijken we bij allerlei stands van winkels en sportorganisaties. We kijken ook naar een samenvatting van vorig jaar op video. We komen helemaal in de sfeer. Het begint nu echt spannend te worden.

We kijken ook naar de mogelijkheden voor Hanny om morgen iets van de wedstrijd mee te maken. Je kunt met de bus naar het plaatsje Chants wat in het Val Tuors ligt ongeveer 10 km. vanaf Davos en je kunt ook met de bus naar Teufi (of misschien zelfs Dürrboden) wat bijna aan het eind van het marathon parcours ligt.
We gaan die laatste mogelijkheid vast verkennen door met de trein van Davos-Plats naar Davos-Dorf te gaan en vervolgens met de bus naar Teufi te gaan. Teufi ligt bij het 35 km punt van de marathon. We lopen hiervandaan terug naar Davos en na inkopen gedaan te hebben bij de COOP gaan we terug naar Filisur.

 

 

Links:
Swiss Alpine Marathon