Vandaag is het zondag en de dag na de marathon. Dit zijn beide goede redenen om het vandaag rustig aan te doen. Het is weer goed weer, met af en toe een klein regenbuitje. We gaan in het dorpje Latsch naar de kerk omdat er in Filisur zelf op deze zondag geen dienst is. Latsch ligt aan een zijweggetje als je even Val Tuors ingaat. Het is een prachtig dorpje op een soort plateau gelegen. 

 

De dienst begin om 11 uur, maar het duurt nog even voor de dienst echt aanvangt omdat de predikant eerst een dienst in Bergün te vervullen heeft die wat uitloopt. Het is niet echt druk in de kerk, maar het is wel goed om er te zijn. De liefde van Christus komt heel duidelijk naar voren in de dienst. De predikant geeft met allerlei voorbeelden aan dat die liefde uitwerking heeft in het dagelijks leven. Soms op een heel andere manier dan wij denken. Ze legt er de nadruk op dat we geroepen zijn om bewust als Christen te leven.
Het valt ons op dat zelfs in zulke kleine gemeentes die het in vergelijking met Nederland moeilijker hebben, helemaal niet voor zichzelf collecteren. Zowel deze keer als vorige week werd er voor een diaconaal doel gecollecteerd.

 

 Na de kerkdienst gaan we terug naar de camping waar we heerlijk relaxen. 's middags maken we nog een korte wandeling in de buurt van de camping. Tegen de avond gaan we schottelen.