Vandaag gaan we in Firenze kijken. Onze routeplanner heeft nog wel wat problemen met het wijzen van de weg in het buitenland, maar uiteindelijk komen we toch in de stad aan, Het is jammer dat wj ons niet hebben  kunnen voorbereiden op vakantie vieren in deze omgeving, Wij hebben nu geen idee waar we de auto moeten parkeren en kiezen ne een tijdje er maar een uit. Het blijkt dat de garage vlak bij het treinstation "Sankta Maria Novelle" ligt. Als we daardoor heengelopen zijn, zoals zoveel mensen doen, komen we al snel bij bovenstaande kerk met dezelfde naam.

 

We vinden een informatiepunt en inmiddels passeert ons een paard en wagen, uit vervlogen tijden. Met een stadsplattegrond gewapend gaan we de stad verder onderzoeken en intussen is ook tot ons doorgedrongen, dat Frizenze de Italiaanse naam is voor Florence! Daar is inderdaad heel wat cultuur te vinden. Het staat vol met kerken, beelden, palazza's en musea. Dat zal nog wel lastig zijn om een keuze te maken. Deze dag proberen we vooral informatie te vinden.

we lopen naar de bekendste brug in de stad en komen langs peperdure winkels en letterlijk een goudkust. Hij is in de Middeleeuwen als huten brug begonnen. Toen Het hadden leerlooiers en slagers er hun winkels hadden, maar doordat ze de rivier de Arno te zeer bevuilden is hun plek ingenomen door goudsmeden en juweliers. Overal waar je kijkt schittert het goud, zilver en allerlei blinkende gesteenten je toe. Voor velen vast een lust voor het oog. Wat een drukte hier.

 

 

 
Op de brug genieten we van dit uitzicht.

Op het plein bij Palazzo Vecchio staan verschillende standbeelden, waaronder een copie van de beroemde David van Michelangelo. Het is gemmaakt in 1873 door studenten van de Fine Arts Academy toen het origineel werd verplaatst naar de Galleria dell' Accademia.  

 

En wat doe je als je een bruidspaar aantreft op dat plein? Dan leg je dat natuurlijk vast op de gevoelige plaat. 

 

 

Wat een prachtige deuren hebben sommige kerken hier. Dit is een duer van de kerk aan de Piazza St. Trinitatis.  

 

De verkeersborden in Florence hebben grappige variaties op een bekend thema. We hebben 's morgens nog een flinke bak Amerikaanse koffie genoten, eten onze boterham op, zittend op een stenen trap voor een opera gebouw en als Kees een mooi geillustreerde gids over Florence heeft gekocht, gaan we weer richting de auto. De eerste kennismaking was: veel mensen, maar terdecht een bijzondere stad. We zijn zeker van plan weer terug te komen.