Vandaag is het vrijdag, de dag waarop de T81 (Swiss Iron Trail) gelopen wordt. Maar zoals eerder gezegd zonder deelname van mij. Het is wel een raar gevoel dat ik daar had kunnen lopen, maar tegelijkertijd sta ik nog steeds achter ons besluit. Het is heerlijk wer in Italie.

We doen vandaag rustig aan, dat wil zeggen behalve het begin van de dag. We gaan eerst samen hardlopen. We lopen een leuk rondje van zo'n 5 km. Hoewel we hier niet in de bergen zijn, is het wel vermoeiend lopen aangezien het heel heuvelachtig is met heel veel stijgen en dalen.
Ondertussen hebben we een prachtig uitzicht.

De ochtend wordt doorgebracht met relaxen en natuurlijk wordt de weblog bijgewerkt. 

 

Na de middag gaan we naar Vinci, zo'n 10 km van de camping. In Vinci is de beroemde Leonardo geboren. We parkeren de auto net buiten het stadje en lopen dan naar het centrum. Onderweg zien we mooie poortjes en steegjes. 

Er is een museum waar je wat over het leven van Leonardo da Vinci kunt zien, maar we besluiten wat rond te wandelen in het plaatsje en het museum links te laten liggen. Het uitzicht is prachtig. De streek is bekend om z'n wijn en olijfolie. Dat is gooed te zin aan het landschap. 

 

Het is wederom prachtig weer en we genieten van de rondwandeling. 

 

De kerk waar Leonarde gedoopt is, is vrij te bezoeken. Het levert aardige foto's op. Vooral de kleine doopkapel is heel mooi.

 

 

We besluiten het bezoek met een heerlijk italiaans ijsje. Het is overheerlijk, rijk gevuld ijs. Het kersenijs bevat echte kersen en het chocolade ijs echte chocolade.

Tot slot willen we nog naar een wijproeverij. We hebben in een foldertje gezien dat er een wijncooperatie is waar je wijn kunt proeven en kopen. We finden de plek maar helaas is alles uitgestorven en dus gesloten. 

 

Op de terugweg naar huis proberen we nog op verschillende plekken waar borden staan over wij of olijfolie te koop wordt aangeboden onze slag te slaan. Maar nergens is iemand te beknnen die iets verkoopt.