Vrijdag 19 juli wordt een bijzondere wandeldag. Als we om 9 uur vertrekken op de camping dan is het bewolkt maar droog. We hebben geen weerbericht gezien en misschien is dat maar goed ook. Hadden we het weerbericht gezien dan waren we misschien niet vertrokken.

We vertrekken vanaf de camping (Moutiers) en lopen het dal verder in, voorbij de andere camping. Hier gaan we omhoog richting het lac de Miroir. Het is een pittige klim maar wel een goed pad.

Het meer ziet er prachtig uit, maar als het zonnig is zal het nog wel een mooier gezicht zijn.

We proberen nog even een ander klein meertje te bereiken (lac de Rouites) maar kunnen de weg niet direct vinden en ondertussen wordt het ook steeds donkerder. We besluiten daarom koers te zetten naar Lace de St. Anne. Net voor we het meer bereiken begint het te regenen.

Het gaat steeds harder regenen en zoals je kunt zien zijn wij niet de enige wandelaars die willen schuilen voor de regen.

Na staande een boterham genuttigd te hebben beginnen we aan de weg huiswaarts. Het regent geweldig hard en we worden ondanks onze regenjassen toch drijfnat. Na 2 uur door de regen lopen komen we uiteindelijk verkleumd en doorweekt op de camping aan.
Na een warme douche plaatsen we ons in de voortent met de kachel aan. Het blijft tot een uur of 5 regenen. Daarna breekt de zon weer even door.

Dit is de eerste keer dat we in de regen gelopen hebben, niet alleen de eerste keer vandaag maar ook de eerste keer sinds we op vakantie naar de bergen gaan (sinds 1996).
Het is een bijzondere ervaring, maar we kijken toch uit naar de dag van morgen. Volgens het weerbericht wordt het weer "Beau et Chaude".