Zaterdag 20 juli begint stralend. We staan vroeg op om opnieuw een behoorlijke wandeling te gaan maken. Het is onze vierde wandeling bij Ceillac en aangezien we maandag naar de volgende camping willen gaan ook de laatste.

We hebben nog nooit zoveel gewandeld. Dit is nu al de tweede keer dat we twee dagen op rij gaan wandelen.  De schoenen lopen eerst nog wat lastig omdat je nog helemaal nat zijn van gisteren maar dat gaat snel genoeg over.  

We gaan vandaag lopen naar het uitzichtspunt Belvedere de la Mouriere. En van dit punt gaan we met een boog afdalen naar l'Ubac de l'aval en van daar weer terug naar de camping.

De klim naar het uitzichtspunt is behoorlijk steil. Mijn Garmin horloge verteld mij dat we 280 meter zijn gestegen terwijil we 1 km hebben afgelegd. Dat is dus een behoorlijk stijgingspercentage (28%). We hebben over deze bewuste km wel 42 minuten gelopen. Maar we trekken ons van de tijd niets aan, als we maar voor donker weer thuis zijn.

Bij dit uitzichtspunt houden we een hele tijd rust; om van het uitzicht te genieten, te eten en te drinken en om uit te rusten.

We hebben echt een prachtig uitzicht.

Met de Telelens krijg je weer een heel andere beeld van de werkelijkheid te zien.

Zo is goed te zien dat er een kerk buiten het dorp Ceillac ligt, daar moeten we nog maar eens poolshoogte gaan nemen.

Volgens de kaart moet de afdaling makkelijk gaan, niet zo steil dalen. Maar zolas hieronder te zien is valt het niet altijd mee. We dalen door een erg ruig gedeelte af.

Na terugkomst op de camping komen we even bij van de vermoeienis en na het douchen gaan we nog even naar het dorp voor wat inkopen en we gaan ook even kijken hoe het nu met die kerk zit buiten het dorp.

De kerk heet Eglise St. Cecile en hoort bij het gehucht la Clapiere. De kerk is dicht en wordt zo te zien niet meer gebruikt. We is de begraafplaats rond de kerk nog in gebruik. Het lijkt erop dat het gehucht la Clapiere vroeger groter geweest moet zijn.

Er groeien mooie bloemetjes op de muur die rond het kerkje staat.