Donderdag 25 juli

 Om half 10 staan we bij het huis, waar Jannie verblijft en we vertrekken richting Villeneuve. Daar gaat ook in de zomer een lift, de casse du Boeuf, omhoog tot bijna bij de Serre Chevalier, op 2491 m. De lift vinden we uiteindelijk en we kunnen bijna gelijk instappen. Hanny heeft het er niet zo erg op en is blij als ze er weer veilig weet uit te stappen. We lopen omhoog naar het uitzichtspunt en daar schiet Kees een paar mooie plaatjes.  

M.b.v. een computerprogramma weet Kees van 3 plaatjes een grote te maken. Het is inderdaad een overweldigend uitzicht; waar je ook kijkt zijn toppen te zien.

We zoeken om een uur of 1 een paar goede stenen, vanwaar we een mooi uitzicht hebben, op om als stoel te gebruiken en eten onze boterhammen op.

om een uur of 3 nemen we de lift weer naar beneden. We hebben een mooie tocht gemaakt, maar ons advies aan de Fransen is: "Ga eens in Zwitserland kijken hoe daar de bewegwijzering er uit ziet voor de wandelaars!" borden te over voor de skiers en de mountainbikers, maar voor de wandelaars valt het niet overal mee om de weg te vinden.

We zetten Jannie weer af bij haar b&b huis en zitten nog wat bij de tent op ons gemakje.