Vandaag is het vrijdag (26 juli). Nadat we gisteren een wandeling gemaakt hebben wordt het vandaag tijd om wat rustiger aan te doen. Na de koffie vertrekken we naar Briancon. Briancon is een heel oud stadje wat op een hoogte van ruim 1300 meter ligt (de hoogste stad van Frankrijk).

Er is een heel oud gedeelte van Briancon, genaamd Ancien City Vauban. Vauban was een architect die de verdedgingswerken bij Braincon heeft ontworpen.

We gaan eerst door de nauwe straatjes naar het Office du Tourist om een plattegrond van de stad op te halen.

De plattegrond geeft allerlei bezienswaardigheden weer onder andere een oude kerk in het centrum van de oude stad. De kerk is niet bijzonder mooi. Er hangen veel schilderijen maar de meeste zijn nogal kitserig.

Een uitzondering is het onderstaande schilderij. We denken dat het licht van de wereld uitbeeld aan de hand van de ster van Bethlehem.

Er zijn ontzettend veel kleine winkeltjes in het stadje.

Briancon is vooral bekend om de vestingswerken die zijn aangelegd in opdracht van Lodewijk de 14e en Lodewijk de 15e. Er zijn inmens veel vestigingswerken in en om Briancon. Het moet een geweledig karwei geweest zijn om deze vestingswerken te bouwen. Kijk alleen maar eens naar de brug hieronder. Bouwen zonder hoogwerkers en hijskranen moet heel wat energie gekost hebben.

Wij besluiten om naar het fort de Tetes te wandelen. Dat is een heel karwei, speciaal op een rustdag. Het is minstens een half uur lopen, voornamelijk omhoog. Het is goed te zien dat het fort op de rotsen is gebouwd. Het is opmerkelijk om te zien dat er zomaar op een rots nog boompjes groeien.

Wij verwachten dat we het fort kunnen bezichtigen maar onze hoop wordt de bodem ingeslagen. Aan het eind van onze tocht naar boven eindigen wij bij de volgende deur die gesloten is en niet opengaat.

Na terugkomst op de camping gaat Kees nog even hardlopen anders heeft hij zijn schoenen voor niets mee genomen. Ik loop zo'n 10 km in totaal. maar zoals je op de onderstaande fotos kunt zien is het een behoorlijke stijging. Het gaat niet vanzelf. Maar dat is goed te verklaren. Ik heb niet veel geoefend en het is zo'n 32 graden.

Het uitzicht is wel mooi op zo'n 5 km op het hoogste punt aangekomen.

's avonds gaan we 'shottelen', anders hebben we die ook voor niets meegenomen. We doen ons te goed aan voronamelijk groenten en 6 heerlijke bieflappen die we eerder die dag gekocht hebben bij Carrefour.

Aan het eind van de avond stippelen we alvast de route uit voor de wandeling van morgen.