Vandaag is het de eerste maandag in Palafavera. Na alle neerslag van gisteren en zaterdag is het vandaag prachtig weer. We gaan vandaag onze eerste lange wandeling maken. We vertrekken tegen 9 uur van de camping.

Ons eerste doel vandaag is Rifugio Al Coldai. Het eerste deel van de weg die we volgen hebben we zaterdag al verkend. Tot de boerderij Ra di Pioda hebben we een vrij gemakkelijke weg, een onverharde weg. HIj loopt al wel vrij steil omhoo

Na Ra di Pioda wordt het een echt bergpad. Het grappige is dat je bij deze bergpaden geen enkel benul hebt waaar ze heen leiden als je nog beneden staat. Je kunt de paden niet zien doordat je vanuit een lager perspectief kijkt. Ondertussen kunnen we de camping en de dorpjes in het dal steeds goed zien.

Bij de hut zoeken we beschutting tegen de stevige wind. Het is wel mooi weer, maar in de wind is het behoorlijk fris.

Na de hut lopen we een stukje omhoog om het Coldai meer te bewonderen. Dit meertje ligt op 2143. De camping ligt op 1525 meter hoogte.

Na het uitstapje naar het meertje begint het zwaarste deel van de tocht. We nemen dan pad 557 wat langs de Civetta slingert. Op de volgende foto is goed te zien hoe indrukwekkend deze bergrug is. Het pad gaat afwisselend over open terrein en achter hoge rotsen langs.

Het steen in de Dolomieten ziet er heel anders uit dan in het Franse of Zwitserse deel van de alpen. Het is veel witter.

Er moet heel wat geklommen worden op deze tocht. Er zijn zelfs stukken waar je langs kettingen omhoog moet klauteren. Dit is niet echt de hobby van Hanny.

De omgeving is wel indrukwekkend en daarom de moeite zeker waard. Het is niet voor te stellen als je van de camping kijkt dat je hier kunt lopen.

Het afdalen naar Pecol is geen pretje. Het gaat vrij steil naar beneden over paden die bezaaid liggen met losse keien. Hiervan hebben we geen fotos gemaakt.

Na een lange maar mooie tocht komen we uiteindelijk om kwart over 4 op de camping aan, waar het bier koud staat.

De rest van de dag rusten we nog wat uit en lezen we wat.