Donderdag 28 juli.

Vandaag is de dag dat we weer terug gaan naar Brabant in verband met de opname van moeder in het verpleeghuis. We zullen vandaag koers zetten naar camping de Hoge Waard in Andel. Maar voor het zover is gaan we eerst nog een 'lange' wandelilng maken. We staan om kwart over 6 op zodat we om kwart over zeven aan een wandeling in Epen kunnen beginnen.

We knopen twee wandelingen aan elkaar. De eerste wandeling gaat een stukje langs de Geul. Dat is een prachtig riviertje wat in Belgie ontspring en vervolgens door Limburg slingert en bij Bunde in de Maas uitkomt.

We lopen dwars door een weiland langs die Geul waar ook een hele grote kudde koeien loopt. Het leuke is dat de kalfjes bij hun moeder blijven lopen en ook melk drinken bij de moeder.

Daarna gaan we door bossen en weilanden richting Vijlen en weer terug naar Epen. We passeren prachtige huisjes.

Het tweede deel van de wandeling gaat weer langs de Geul en dat roept herinneringen op aan de vakantie in 1997. Met name de draaihekjes in de weilanden.

Bij Mechelen aangekomen verlaten we de Geul en lopen we via een bocht weer terug naar Epen.

Het inpakken van de vouwwagen gaat voorspoedig. Daarna zetten we koers naar Andel. Ook het opzetten van de vouwwagen gaat snel, door dat het derede keer is dat we de vouwwagen opzetten deze vakantie, hebben we hem in een uur staan inclusief luifel en windscherm.

's avonds fietsen we nog een stukje. Via de Maasdijk gaan we naar Andel en natuurlijk ook weer terug naar de camping.