Woensdag 27 juli.

Vandaag is het uitslaapdag. We komen pas na half 9 uit bed. Tijdens het ontbijt belt Nezinus, met de mededeling, dat een maatschappelijk werker uit het ziekenhuis hem had gebeld. Het was niet zo'n leuk gesprek, omdat eruit bleek, dat moeder eigenlijk niets te kiezen heeft, als het erover gaat naar welk verpleeghuis ze gaat. In het ziekenhuis kun je niet onnodig blijven, dus als er ergens een plek is, moet je daarheen. Dat hedden wij niet begrepen uit de voorgaande gesprekken met de maatschappelijk werkers, waar we eerder contact mee haaden en die nu op vakantie is.

De rest van de ochtend gaat voorbij met telefoneren met ziekenhuis, Nezinus, Jannie en verpleeghuis in Geertruidenberg. 's Middags lezen we nog een tijdje en gaan aan het eind van de middag nog een leuke wandeling doen vanuit Epen.

Daarvandaan starten verschillende wandelingen en wij knopen er 2 aan elkaar. We komen overal beekjes tegen, die in de Geul uitkomen en komen ook langs camping "de Grens", of wat daar van over is, waar we in 1997 met de kinderen gecampeerd hebben. Wat jammer, het terrein is uitgestorven en zo te zien al enige tijd niet meer in gebruiik. We lopen onderlangs door het Vijlerbos, wat iets hoger ligt, waardoor we een leuk uitzicht hebben over de velden. De zon begint zowaar te schijnen, hoewel er achter ond een donkere lucht hangt. Het duurt dan ook niet lang of het begint wat te regenen. Terug in Epen gaan we nog even langs de Spar. waar we een ijsje kopen, wat we zowaar op een bankje voor de winkel in de zon op kunnen eten.

Thuis eten we kidneybonen, (uit de Spar in Andel), aardappels, uit de tuin in Andel en sla uit de AH-XL in Maastricht.

's Avonds zitten we in de tent, want het is te koud voor buiten. We zijn nog even bezig met het kopieren van de foto's naar het stickje, ruimen vast wat spullen op en gaan op tijd naar bed. We hebben besloten morgen vroeg op te staan om nog een laatste mooie wandeling bij Epen en de Geul te kunnen maken. Donderdag verhuizen we n.l. naar de camping "de Hoge Waard" in Andel, om moeder vrijdag naar de revalidatie0afdeling van het verpleeghuis in Geertruidenberg te brengen.l