Dinsdag 26 juli.

Vandaag is het zo'n typische vakantiedag. Zullen we wat gaan doen of gaan we (weer) lekker luieren op de camping. We zijn in ieder geval van plan om naar een orgelconcert in Maastricht te gaan.

Relaxen is leuk maar ons bevalt het toch ook niet elke dag. We gaan daarom aan het eind van de ochtend een wandeling maken in de buurt van de camping. Bij alle dorpjes zijn allerlei routes uitgezet die met verschillende kleuren paaltjes worden aangegeven. Een van de routes vanuit Slenaken komt langs onze camping. We nemen die route en lopen door weilanden en korenvelden met een bocht naar Slenaken.

Bij Slenaken besluiten we nog een andere route te pakken (de rode paaltjes route) die weer aansluit op onze eerste blauwe paaltjes route. Dit is niet zo'n success want de rode route gaat vooral over verharde wegen door een donker en saai bos. In Heyenrath houden we die route voor gezien en besluiten nu zelf maar onze eigen route terug naar de camping te gaan bepalen.

We lopen deels over paden, maar soms ook langs de rand van een maisveld. Als hulpmiddel hebben we de kaart op de Iphone van Hanny en mijn 'Garmin' horloge die de ons de richting naar de camping aanwijst. Dit laatste deel (onze eigen route) is een stuk leuker dan de rode paaltjes route.

Uiteindelijk komen we weer op onze blauwe route en lopen we terug naar de camping.

Als we terug zijn op de camping worden we gebeld door iemand van het verzorgingshuis in Geertruidenberg met de mededeling dat moeder daar deze week opgenomen kan worden voor revalidatie. Wij begrijpen dit niet want volgens de maatschappelijk werkster van het ziekenhuis stond moeder op de wachtlijst voor het verpleeghuis in Ammerzoden. Dit wordt uitgezocht en we zullen er later nog van horen.

Aan het eind van de middag gaan we met de auto naar Maastricht gegaan. We nemen de fietsen mee en parkeren de auto bij het winkelcentrum "Brusselse Poort". Hier doen we eerst boodschappen en daarna fietsen we naar het centrum.

Vlak bij de Onze Lieve Vrouwen Kerk vinden we een leuk Indisch restaurantje waar we heerlijk eten. Hierna wonen we een bijzonder orgelconcert bij gegeven door de Zwitserse organiste Ursine …..

Zij heeft een prachtig programma samen gesteld. De werken van J.S. Bach springen er voor ons uit. Vooral "Schmucke dich, o liebe Seelen". Dit werk is prachtig geregistreerd en ontroert.