Na de prachtige wandeling van gisteren belooft deze donderdag een rustige dag te worden. We houden ook mede rust omdat Kees nog steeds last van zijn rechterbeen heeft; spierpijn achter bij de knie en een moe gevoel in het been.

We hebben heel veel plezier van de laptop die we bij ons hebben. Hierdoor kan gelijk het verslag gemaakt worden maar Wilco gebruikt hem ook om "planet earth" te bekijken.

De dag begint met uitslapen en daarna gaat Kees nog even naar het hotel om email op te halen. De email moet vandaag beantwoord worden en vanavond kunnen de antwoorden dan weer gesynchroniseerd worden. We gaan 's middags naar Soglio omdat Wilco daar nog niet geweest is. Soglio is volgens bepaalde bronnen het mooiste dorp van Zwitzerland. Dat kunnen wij niet beoordelen omdat we niet alle dorpen in Zwitserland kennen. Maar Soglio is inderdaad heel bijzonder.

Het is een dorpje wat prachtig tegen de helling gelegen is en je hebt een geweldig mooi uitzicht op de bergen eromheen. Hiervandaan kun je ook de pas zien waar wij afgelopen maandag de bergkam zijn overgestoken. We bezoeken een klein winkeltje waar je mee kunt nemen wat je aanstaat en je wordt geacht het geld netjes in een kistje te stoppen. Wat een vertrouwen in de mensen hebben ze hier (nog).

 

Omdat dit de laatste dag is dat Wilco bij ons is gaan we 's avonds uit eten. We gaan eten in het hotel waar we af en toe op internet gingen. We eten een heerlijk (vegetarisch) streekgerecht. Wij nemen dit als voorgerecht en Wilco als hoofdgerecht. Het eten is eenvoudig maar heerlijk.

Tot slot gaan we op tijd naar bed want morgen willen we om 4 uur opstaan omdat Wilco om ongeveer 5 uur met de bus uit Chiavenna wil vertrekken. Hoe hij in Chiavenna komt is nog een heel verhaal. Allereerst meldde Wilco dat hij gaat lopen naar Chiavenna; dat is zo'n 16 km. Wij opperden dat het wel wat gevaarlijk is om 's nachts te gaan lopen omdat je over de weg moet lopen waar ook auto's rijden en vaak zijn er geen voetpaden of trottoirs. De bus rijdt nog niet zo vroeg, dus wij hebben hem aangeraden om een taxi te bestellen. Dat zag Wilco eerst niet zitten omdat taxi's volgens hem te duur zijn. Wij wezen hem op een taxi die gratis rijdt, uiteindelijk viel het kwartje en is besloten dat wij hem wegbrengen.