Woensdag 28 juli belooft een mooie dag te worden. Het is stralend weer. Kortom een dag om een mooie wandeling te gaan maken. We rijden met de auto naar Maloja, via de Maloja pas. Dit is een bijzondere pas want vanuit het Bergell dal klim je via de pas naar Maloja. Normaal heeft een pas twee kanten, maar hier niet. Hier geeft de pas toegang tot een heel hoog dal, het Engadin.

Vanaf Maloja klimmen we omhoog naar de Pas de Lunghin en de Piz Lunghin. Maloja ligt op ruim 1800 meter hoogte en de Piz Lunghin ligt op zo'n dikke 2800 meter hoogte. Wilco loopt zoals gebruikelijk vooruit en dat levert de bovenstaande foto op, waar wij als kleine poppetjes naar boven klimmen.

Hierboven zien we Wilco op een top staan terwijl wij nog onderweg zijn.

Hierboven ligt het doel van onze wandeling; de Piz Lunghin. Als je zo de berg ziet liggen kun je bijna niet voorstellen dat je hier werkleijk op kunt komen.

Vanaf deze berg heb je een gigantisch mooi uitzicht naar de bergen rondom, het Bergell dal en natuurlijk Maloja met zijn meer. Dit is waarschijnlijk het meest fascinerende uitzicht wat we ooit tijdens bergwandelingen gehad hebben.

Het is verbazend wie je boven op zo'n berg allemaal tegenkomt. De meeste bijzondere personen kom je hier tegen. Wie had Sponge Bob hier verwacht?

 

Je kijkt 'ons dal', Bergell in.

Zelfs de verderweg gelezen Piz Bernina is goed te zien. Met zijn 4000 meter een echte reus in het berglandschap.

Vanaf de top kun je ook heel mooi de Maloja pas zien.

Bij de afdaling houden we nog even een korte stop om de berg te aanschouwen waar we net opgeweest zijn.