Maandag 2 augustus gaan we naar Genua. We rijden via de Autostrade, dat kost wel iets aan tol maar gaat veel sneller en relaxter dan via de binnenwegen langs de kust. Nadat we met veel moeite een parkeergarage in het centrum hebben gevonden gaan we het centrum bekijken. We lopen door de oude straatjes en kijken onze ogen uit naar de mooie oude gebouwen die er nog zijn.

Men heeft hier heel veel ouds in stand gehouden. Er is een prachtig plein in het midden van de stad met fontijnen. Hier rusten we wat en eten we ons brood op.

Na het eten bekijken we de kerk St. Lorenza en genieten we buiten van twee muzikanten. De ene speelt op een accordeon en de andere op een cymbaal. Omdat de muziek zo leuk is kopen we er voor Arie een CD van.

Gerhard is op zoek naar een nieuwe IPhone, die in Italie al uit is maar in Nederland nog niet. Hij wil er een kopen om die in Nederland met winst te verkopen. Volgens Gerhard is er een Apple shop in de Garibaldi straat. We vinden die straat gemakkelijk en kijken onze ogen uit. Niet omdat er een Apple shop is maar omdat hier een hele reeks paleizen is. Deze paleizen zijn bewaard gebeleven en nu voor zover wij kunnen zien meestal gewoon in gebruik als kantoor o.i.d. Je kunt er zo in lopen en wat rond kijken in de hal of op de binnenplaats.

Naast het bekijken van het centrum willen we nog naar het aquarium van Genua en willen we naar een uitzichtspunt waar je bij avond een mooi uitzicht over de stad hebt. Het aquarium is tot 10 uur 's avonds open. Voor we er naar toe gaan willen we eerst een hapje eten. En als rechtgeaarde Nederlander mag dat niet teveel kosten. We hebben op de heenweg een IKEA vlak bij het centrum gezien, dus zoeken we die op. Helaas komen we er om 6 uur en blijkt dat je warm kunt eten tot half 6.

IKEA Italie heeft dus geen goede beurt bij ons gemaakt. We besluiten daarom om naar de camping te gaan en daar een piza te eten op het terras. We zijn om een uur of half 9 op de camping. Terwijl wij de maatlijd gebruiken, begint de ingehuurde zanger zijn werk. Hij maakt best wel leuke muziek, maar wij snappen niet waarom het altijd zo hard moet. Je kunt niet lekker meer voor je tent zitten. Mirjam en Gerhard gaan een (strand) wandeling maken om de muziek te ontvluchten en wij lopen een rondje bij de camping. De beheerder beweert dat alleen op maandag avond muziek gemaakt wordt. Als het elke avond zou zijn, zijn we vast van plan om een andere rustigere camping te zoeken.