Een paar weken geleden heb ik mezelf voorgenomen om weer serieus te gaan trainen. Na de blessures was het lopen wat in het slop geraakt. De marathon in Zeeland leek een eenmalige uitschieter dit jaar. Het heeft natuurlijk ook wel iets relaxed om niet te lopen en gewoon is wat anders te doen. Maar het blijft wel kriebelen.

Afgelopen week was een behoorlijk drukke week en vandaag stond er niet veel op het programma. Vanmiddag Arie ophalen en samen met hem naar Intratuin gaan omdat hij zo geniet van de verlichting die er in de tijd voor kerst in overmaat aanwezig is. Het is leuk om te zien hoe Arie van kleine dingen geniet, dat is voor ons een les.

 

Maar vanoctend is het tijd om eindelijk weer eens 2 uur te gaan lopen, richting het Lunterse buurtbos en het Wekeromse zand.
h
Het weer was perfect om te lopen. Fris maar als je loopt niet echt koud. Daarnaast is het prachtig om door de besneeuwde wereld te lopen met overal om je heen sneeuw; op de paden, op de takken; op de bomen en planten. Geweldig wat een ervaring om zo in alle rust te lopen.

 Het was ook weer ouderwets omdat ik doordat ik niet zoveel gelopen heb ook een behoorlijk achterstand had met het luisteren naar "Andries radio". Dit wekelijkse gespreksprogramma waarin Andries een gast interviewd download ik altijd naar mijn mp3-speler en tijdens het lopen is het heerlijk om er naar te luisteren. Na het luisteren is het dan helemaal ideaal om nog wat na te denken over het gehoorde. Dus voor je het weet zijn de twee uur lopen om.

Vandaag een boeiend gesprek beluisterd met Dr. Bert van Veluw n.a.v. zijn boek "Waar komt het kwaad vandaan?". Een oud thema, maar goed om te horen dat iemand de vragen rond het kwaad en dan met name rond het natuurlijke kwaad vanuit de Bijbel en de orthodoxie overdenkt. Ik ben vast van plan het boek te gaan kopen.