Ook dit jaar staat de kustmarathon in Zeeland weer op mijn programma. De afgelopen 5 jaar heb ik deze prachige marathon gelopen. Twee jaar geleden heb ik mijn beste kustmarathon ooit gelopen, gefinished in 3 uur en 48 minuten. Vorig jaar was ik bijzonder goed getrained en wilde ik dit record gaan aanscherpen. Maar door de stormachtige wind lukte dat niet en moest is genoegen nemen met een tijd van 4 uur en 10 minuten. Dat was trouwens wel mijn op één na beste tijd. Dus kan ik de conclusie trekken dat de ouderdom nog niet heeft toegeslagen.

Dit jaar wordt het opnieuw een bijzondere Zeeland marathon. Door allerlei blessure-leed heb ik me niet kunnen voorbereiden. Nadat ik eerst in april aan mijn meniscus in de linkerknie ben geopereerd kreeg ik in de zomervakantie last van mijn rechter kuitspier.

Door deze blessure perikelen zijn er wel weer nieuwe trainingsmogelijkheden opgedoken. Hieronder zie je dat ik samen met Hanny en Netty aan het trainen ben. Hanny en Netty gaan dit jaar ook meedoen aan een wedstrijd in Zeeland. Dit jaar nog geen marathon maar wel de "ladysrun" over 5 km.

 

Dat betekende fysiotherapie in augstus en en dus niet hardlopen.Om toch in conditie te blijven heb ik naar allerlei andere mogelijkheden dan hardlopen gezocht. Vanaf begin mei tot en met eind augustus ben ik meerdere keren in de wek gaan zwemmen.

Omdat wandelen wel lukt en ik dan geen last van de kuitspier heb, ben ik ook gaan wandelen. Onderstaande plaatje is het begin van een wandeltocht naar het Paradijs, Ruim 2 uur wandelen met een gemiddelde snelheid van 7 km per uur is ook geen peuleschilletje.

Het paradijs is nog steeds mijn favoriete plek in de buurt van Barneveld. Dat is ook te zien op de volgende foto.

 

Begin sepember ben ik daarom pas weer kunnen starten met de voorbereidingen. Vanaf die tijd heb ik weer 4 keer per week gelopen, maar de maximum afstand was beperkt tot 20 km.

De laatste weken heb ik gelukkig geen last meer van mijn kuitspier maar ik kan wel merken dat het moeilijker gaat na zo'n lange rustperiode. Hieronder is een foto te zien van één van de leukste trainingen van september; samen met Hanny, Berend Jan en Ankie bij de Goudsberg.

   

De voorbereiding is niet optimaal maar toch heb ik weer zin in de Zeeland marathon. Samen met Klaas, Henk en Berend Jan ga ik er weer mijn best voor doen. Dit keer geen toptijd maar uitlopen na zo'n geringe voorbereiding is al een prestatie van formaat.

Gisteren hoorde ik dat onder de deelenemers nog twee familieleden zijn. Gerben Kraaij mijn 'neefje' en Walter van de Pol de neef van Hanny.