Het lopen van wedstijden is geen regelmaat meer. Vorig jaar heb ik de Florijn winterloop gelopen en de Kustmarathon. Dat was niet veel op wedsrijdgebied. Vandaar dat ik nu weer zin in een wedstrijd heb. Het plan was om samen met Henk en Klass naar Woudenberg te gaan. Bedie hebben afgezegd dus zit er niets anders op dan maar alleen aan de slag te gaan. Ach, ik loop een wedstrijd toch vooral tegen mezelf.

De dag begint en eindigt met klussen in Amersfoort bij Gerhard (de vriend van Mirjam). Eerst hebben we een vracht puin naar de vuilstort gebracht en daarna nog een duur geschuurd. Vervolgens in 'werkkleding' naar Woudenberg. Om 12 uur ga ik met veel zin van start. Het lopen van een (voor mijn doen) snelle tijd zit er niet in, ik heb nog te weinig getrained. Mijn doel is om lekker te lopen in een tempo van 5 min. per km. Dat gaat redelijk lukken. De eerste paar km. hebben we de wind schuin van voren. Daarna een lang stuk met de wind in de rug of helemaal geen wind. Dat gaat lekker. Het parcours gaat door bossen (de Treek) en langs leuke huizen.

Ongeveer op de helf komen we uit op de weg van Amersfoort naar Doorn. Hier begint het wat te regenen en ook hebben we de wind tegen. Het tempo gaat hier wat omlaag maar geen nood, ik kan lekker blijven lopen.

We verlaten de weg en gaan weer het bos in. Nu hebben we gelukkig weer wind achter of geen wind. Hier gaat het tempo weer iets omhoog. Al met al loop ik lekker ontspannen naar de finish. Uiteindelijk finish ik in een tijd van net onder de 1 uur en 19 minuten. Geen beste tijd, maar gezien mijn conditie en verrichte trainingsarbeid een mooie prestatie.

Na een warme douche, een kop erwtensoep weer naar Amersfoort om nog een kamer te behangen.