Vandaag is het de 2e zondag in Malawi. Deze keer gaan we naar de Chichewa-dienst. Niet dat we de taal al machtig zijn, maar vooral omdat het heel warm wordt vandaag en deze dienst begint om 6 uur. In de dienst kunnen we in ieder geval de lezingen uit de bijbel volgen en we zingen mee. Er werkt altijd een koor mee. Door Corona kan het koor niet in de kerk zingen. Daarom staat het koor in een tent naast de kerk. Het geluid komt dan door de open ramen naar binnen. Na de kerkdienst drinken we koffie en lunchen we.  Daarna gaan we siësta houden om om 2 uur naar de cottage prayer te gaan.

Hieronder wat fotos van de wandeling heen en terug.

 

 

De cottage prayer is een kleinschalige bijeenkomst bij iemand thuis waar gebeden en gezongen wordt.  Tevens houdt iemand een preek.  Het is alleen lastig om er te komen want men heeft hier geen adressen.  De aankondiging is dan: het is vlak bij die een die.  Gert en Rieneke gaan dan meestal wat later zodat ze al begonnen zijn met zingen,  dan lijmen ze op het geluid af gaan. Vandaag lukt dat niet helemaal en worden we door iemand opgehaald als we in de buurt van het huis zijn.

Tijdens de cottage prayer worden wij voorgesteld en zingen we twee liederen. Één in het Engels en één in het Nederlands. Ook mag ik nog even het worod voeren en een paar woorden tot de deelnemers richten.

Aan het eind van de bijeenkomst vindt er nog een discussie plaats over fund-raising die gehouden wordt in November om een busje te kopen voor de gemeente. Iedere sectie krijgt een opdracht om een bepaald bedrag bij elkaar te brengen. Men verwacht ook dat Gert en Rieneke een financiële bijdrage zullen leveren. Op de terugweg ontvouwt Gert een idee. Hij wil graag de mensen meer milieu bewust zijn. Daarom stelt hij voor om een groep mensen van hun sectie uit te nodigen op een zaterdag om plastic te komen rapen in de buurt. Dat plastic kan ingeleverd worden zodat men er stenen van maakt. Tevens is het idee dat er dan iemand komt die uitlegt waarom je goed op afval moet letten en het beter kan verzamelen.

Morgen gaan we een week met Gert en Rieneke op pad, zij hebben dan vakantie. Het kan zijn dat het publiceren van de weblog wat minder frekwent zal gebeuren omdat er niet overal WIFI is.