Normaal gesproken hebben we 3 weken zomervakantie, maar dit jaar 2 weken. Nog steeds een luxe, zeker in deze corona-tijd. We zijn gezond en kunnen zomaar 2 weken alles los laten en op vakantie gaan.

Het is nu woensdag 21 juli en vandaag gaan we onze laatste wandeling van deze vakantie maken. Het ‘verkeersbureau’ heeft hier zijn zaakjes goed geregeld. We meldden eerder al dat er een gratis bus is waarmee je je in het dal kunt verplaatsen. Er zijn ook elke dag andere aanbiedingen. Op woensdag kun je gebruik maken van de “Wanderbus”. De bus brengt je dan naar Falkaunsalm en haalt je weer op bij Aifneralm. Beide almen liggen op zo’n 2000 meter hoogte en via een “Panoramaweg” kun je van de ene naar de andere alm lopen. Die “weg” is natuurlijk niet vlak, want dat is niets hier. Je moet dan zo’n 300 meter stijgen en dalen.

We spreken af dat we opgepikt worden op de weg voor de camping. Wij zijn er op tijd, en naast ons stappen er nog twee mensen in de bus. Al vrij snel krijgen we argwaan, want volgens ons moeten we direct na vertrek al omhoog gaan rijden en moeten we via Nufers gaan. Maar de chauffeur kiest een andere weg en gaan omlaag het dal in en dan naar Kauns en richting het Parkhaus waar we afgelopen vrijdag waren. We vragen hem waar hij ons heen brengt en hij bevestigt dat we naar Falkaunsalm gaan. De andere passagiers meldden ook dat ze twijfelen of dit wel goed gaat. Maar de chauffeur gaat zijn gang. Wel zit hij af en toe te bellen en te appen met iemand anders. Na een half uur rijden komen we bij de bestemming. Het is met recht de bestemming want hij is naar Aifneral, het eindpunt, gereden. Hij snapt niet hoe het kan… Wij stellen voor om dan de wandeling maar omgekeerd te doen. De chauffeur verzekerd ons dat we om 3 uur bij het andere punt opgehaald worden.

We lopen de Panoramaweg. Het is een prachtige weg met een prachtig uitzicht op meerdere dalen, waaronder het dal waar wij verblijven. Het is vandaag ook weer prachtig weer. 

Een bijkomstigheid is dat we nu aankomen op de Alm waar we vorige week waren en te weinig geld bij ons hadden. We kunnen opnieuw genieten van een heerlijk Alkohofrei Bier en tegelijk onze schuld vereffenen. Het was een eenvoudige maar o zo mooie wandeling. Een waardige afsluiting van de vakantie.

Hieronder zijn wat fotos van vandaag te zien. Inclusief een paar fotos aan het eind van de dag als we nog lang voor onze tent kunnen zitten.

 

We vangen de terugreis aan op donderdag rond de middag. We hebben een goede reis, met enkel wat op onthoud in het midden van Duitsland maar verder geen bijzonderheden. Bij thuiskomst wacht ons nog een onaangename verrassing. De aardlek schakelaar is uitgevallen waardoor een paar groepen zijn uitgevallen. Helaas is daardoor de diepvries ook uitgevallen. Alles in de diepvris is ontdooid. Dat wordt dus direct ruimen. Maar gelukkig realiseren we ons dat we veilig zijn thuisgekomen en dat we een mooie vakantie gehad hebben. Dan is zo’n grapje met de diepvries maar een betrekkelijk probleem.