Omdat we zo’n ‘enerverende’ vakantie hebben, schrijf ik nu over twee dagen tegelijk. Wat is het geval? Het is gewoon slecht vakantie weer. Het is regenachtig, zwaar bewolkt en koud (voor de tijd van het jaar). Dus dat betekent dat we niet zulke spannende dingen doen. We hebben de donderdag grotendeels met lezen (in de tent) doorgebracht. Ik lees het boek wat ik eerder deze week gekocht hebt “Goed eten” van Michiel Korthals en Hanny leest “Het achtste leven” van Nino Haratischwil. Beide zijn dik, dus het duurt wel even voor zeĀ  uit zijn.

Donderdag middag zijn we naar Arie geweest. We gingen met de fiets en moesten onze regenpakken nog gebruiken. Arie is gelukkig goed in zijn doen de laatste tijd.

Na het bezoek aan Arie rijden we naar Harskamp en gaan eten bij Echo’s. De plek waar het restaurant is heb ik 40 jaar geleden voor het laatst bezocht. Tijdens mijn militaire dienst gingen we regelmatig schieten in Harskamp bij het Infaterie Schiet Kamp. ’s Avonds heb ik toen weleens het PMT (Protestants Militair Tehuis) bezocht. Nu zijn er geen PMT’s, KMT’s en HMT’s meer maar er is nog wel een ontmoetingsplek voor militairen en burgers; en dat is Echo’s. We hebben er heerlijk gegeten, voor een klein prijsje.

Vrijdag gaan we fietsen. Het is aanvankelijk nog zwaar bewolkt en frist, aan het eind van de dag klaart het op en komt de zon er weer door.
Het wordt een dagje Amersfoort vandaag. We fietsen via Voorthuizen, Appel, Zwartebroek en Hoevelaken naar Amersfoort. In Amersfoort bezoeken we Mirjam, die met Juul thuis is. Vlak voor we weg gaan komt Evie langs.

Hierna fietsen we nog naar Wilco. Het is weer leuk om hem en vooral Marijn weer te zien.

Op de terugweg maken we een tussenstop bij Kootwijkerbroek.