Vandaag is het zaterdag en we willen vandaag een wandeling gaan maken. We kiezen landgoed Twickel wat bij Delden ligt. En Delden ligt weer vlak bij Hengelo.

Maar  voor we op pad gaan, eerst nog wat over het camping leven. De kippen van de beheerder lopen gewoon rond op de camping. Bij het ontbijt bezoeken ze ons.

Op het landgoed Twickel staat een kasteel wat nog steeds bewoond is. De familie die het landgoed aan een stichting heeft geschonken heeft er bij bescheiden dat het kasteel bewoond moet blijven. Eens per jaar, eind augustus of begin september, is het het kasteel open voor publiek.

Wij kiezen voor de UmfassungsWeg. Deze route herinnert aan een Duitse landschapsarchitect die aan het eind van de 19e eeuw het landgoed ontworpen heeft. De route is heel afwisselend en laat heel mooi het Twentse landschap zien in al zijn facetten.

Ongeveer halverwege houden we even pauze. Op deze plek staat een wagen waar je van alles kunt kopen. Je wordt geacht het geld in een pot te stoppen. Het blijkt dat niet iedereen dat doet. Er is camera bewaking en er wordt een overtreder getoond die jam meegenomen heeft zonder te betalen op 1 juli.

Wij kopen jam en wat te drinken.

Het landschap is heel afwisselend. Naast bos zijn er ook verschillende open plaatsen waar koeien grazen. Hieronder zie je een open plek in het bos met een prachtige boom.

De wolkenlucht is vandaag ook weer mooi. Het valt ons op dat het hier niet altijd en alleen maar mais is wat er verbouwd  wordt.

We lopen ook over een vlonder die in een nat gebied gelegd is. Heel mooi!. Door de camera op de vlonder te leggen maken we een heuse selfie.

Na afloop van de wandeling bezoeken we een kwekerij die op het landgoed is gelegen. Er is een geweldige variatie aan planten te zien. Eerst loop je door een tuin waar de planten met bordjes zijn gemarkeerd. En later kun je ze kopen in de winkel (als je tenminste de naam onthoudt en de plant nog voorradig is)

Aan het eind van de middag komen Peter Jan, Kristel en Anniek. Zij zijn gisteren terug gekomen van een vakantie in Italië. Ontzettend leuk om hen weer te ontmoeten.