Het is ondertussen al donderdag geworden in de tweede week van onze vakantie, dat betekent dat we al over de helft zijn. We hebben een paar fietsroutes van de beheerder gekregen. Vandaag gaan we er één proberen.

We vertrekken vanaf de camping en zetten koers naar de Posbank.
Een eindje voor de Postbank stoppen we even om wat fotos te maken. We hebben hier een prachtig uitzicht over het landschap en er zijn prachtige wolken te zien.

We zien zowaar een libelle in het gras zitten. Hij blijft gelukkig lang zitten zodat we hem kunnen fotograferen.

De nieuwe maco-lens is niet alleen voor het kleine werk zoals libelles geschikt, maar ook de volgende foto is met deze lens gemaakt.

Op de Posbank is het behoorlijk druk met fietsers die de ‘berg’ willen beklimmen.

Na de Postbank zetten we koers naar Dieren, via de Steeg en Ellecom. Bij Dieren varen we de IJssel over. Het is opvallend hoe het landschap aan beide zijden van de IJssel van elkaar verschilt. Aan de ene kant bos en en aan de andere kant veel meer weiland. Maar beide zijn de moeite waard.

We fietsen zo’n beetje parallel aan de IJssel over een klein dijkje. Het uitzicht is werkelijk fantastisch.

We pauzeren nog even bij het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Het is ontzettend oud en heel knus.

Hier trakteren we ons zelf op een heerlijk ijsje.

De pont van Bronkhorst naar Brummen brengt ons weer naar de andere kant van de IJssel.

Vanaf Brummen is het nog een aardig eindje fietsen voor we weer op de camping in Loenen aankomen. Al met al hebben we ruim 47 km gefietst.

’s Avonds krijgen we bezoek van Ankie en Berend Jan. Dat is heel gezellig. We bestellen een pizza bij de plaatselijke pizza-bakker. Het is heel gezellig om even bij te praten. Dat is het voordeel van een vakantie in de buurt.

We gaan vanavond vroeg naar bed want de fietstocht was best wel vermoeiend.