Met Koningsdag gingen we het Griezeveensepad lopen. Dat is een pad bij Voorthuizen. Dit pad kwam langs de natuurcamping “Het Zevenbosch”. Die camping zag er zo leuk uit dat we de verleiding niet konden weerstaan om te gaan kamperen rond Hemelvaartsdag. Mede omdat de weersvoortuitzichten goed waren.  Op woensdag 4 mei moest ik nog werken en had Hanny afgesproken om ’s middags naar Arie te gaan. Dat kon gewoon doorgaan. Op dinsdagavond had ik het meeste al gepakt en Voorthuizen is maar 10 minuten tot een kwartier rijden.

Op 5 mei was het bevrijdingsdag maar ook Hemelvaartsdag. We zijn daarom eerst ’s ochtends naar de kerk gegaan in Voorthuizen. We gingen naar het nieuwe kerkgebouw Bethabara. Het gebouw is verbouwd en is ontzetten mooi geworden. Heel licht, ruim en mooi qua architectuur. Martijn van Leeuwen ging voor in deze dienst. Het was een fijne dienst waarbij wel veel gezongen hebben maar ook een goede preek konden horen.  Doordat Jezus naar de hemel is gegaan, is hij niet meer bij ons maar daardoor ook niet meer aan één plaats gebonden en kunnen we dus overal met Hem vervuld zijn en met hem communiceren. Jezus heeft ons bevrijd en wil ons nog steeds bevrijden als we vast zitten aan bepaalde gewoonten en angsten.

De rest van de dag hebben we op de camping doorgebracht.

IMG_5925

De camping is heerlijk rustig en ligt midden in het bos. Je hebt echt niet de indruk dat we vlak bij huis zitten. We zitten zo ineens weer in het camping-leven. Mede door het mooie weer.IMG_5927

Bij kamperen hoort natuurlijk ook “Schottelen”. We hebben ontdekt dat met onze nieuwe schottel je ook broodjes kunt afbakken.IMG_5929

Onze buurman op de camping heeft het gezellig gemaakt. Naast zijn hond heeft hij ook zijn parkieten meegenomen.IMG_5930

Aan het eind van de avond maken we nog een wandeling en luisteren naar een interview met Tjarco Evenboer. Hij is bekend van Evert Kwok maar is ook een echte denker. Het mooie is dat hij aangeeft hoe hij naast een denker die over alles nadenkt ook dit allemaal los kan laten en heerlijk kan genieten.