Het is altijd weer een bijzondere ervaring op om een camping in het hooggebergte te staan. Dat is ook dit jaar het geval, want als je 's morgens uit je tent stapt heb je direct een mooi uitzicht op de imposante bergen rond Grindelwald. We kijken vanaf de camping op deze eerste stralende dag direct tegen het Eiger gebergte aan. Het is goed te zien dat het de laatste dagen gesneeuwd heeft.

De camping is mooi gelegen maar wel een beetje rommelig omdat er geen vaste staanplaatsen zijn. Alle tenten en caravans staan wat schots en scheef door elkaar.

We besluiten om vandaag maar gelijk een wandeling te gaan maken omdat het weer prachtig is. Het is zonnig en onbewolkt
De camping ligt in Grindelwald – Grund en we gaan met de auto naar Gindelwald – Dorf waar we parkeren bij het station van de kabelbaan naar Pfingstegg. Vanaf dit station beginnen we met een wandeling die ons naar het eind van de kabelbaan bij Pfingstegg voert. De start is op 1034m. hoogte en Pfingstegg ligt op 1391 m. hoogte. Van Pfingstegg lopen we verder naar Milchbach en via het Hotel Wetterhorn lopen we weer terug naar Grindelwald. Het is voor ons een leuke 'korte' wandeling om mee te beginnen.

 


Links:
Wandelingen rond Pfingstegg