We zijn om kwart over 6 wakker en staan dan maar op. Vandaag gaan we Zwitserland verlaten en gaan we naar Italie, richting het mooie weer. De tent is nog nat van de regen van de vorige dag en voor we he in kunnen klappen gaat het opnieuw regenen. De temperatuur is laag, het is zo'n 10 graden. Al met al genoeg redenen om te vertrekken.

We vertrekken om half 10 en brengen Jannie eerst naar het station in Chur. Met Jannie kijken we terug op een geslaagde vakantie periode. Het weer was niet super, maar we hebben wel twee mooie wandeldagen gehad en ook de andere dagen hebben we volop genoten.

Hoe verder we naar het zuiden gaan hoe warmer het wordt. Onderweg een eindje voorbij Milaan houden we een langere rust en klappen de tent even uit om alles te laten drogen. Dat gaan heel goed, in een half uurtje is alles weer droog. 

 

Plotseling je plannen veranderen heeft ook nadelen. We hebben een camping via internet gevonden maar kunnen het adres niet vinden in de routeplanner. We besluiten daarom maar de postcode als bestemming te nemen. Dat loopt helemaal verkeer af. We slingeren na de snelweg tussen Virenze en Pisa een tijd tot we in de middel of nowhere uitkomen. Hier zou volgens de routeplanner de camping moeten zijn. Mooi niet dus.

We zoeken nu de plaats op Capraja Limite waar de camping moet zijn. Dat gaat beter. Uiteindelijk komen we iets over 8 uur aan op de camping. Het laatste stuk van de reis was zeer vermoeiend. We zetten de tent op terwijl het al donker begint te worden. Kees heeft ondertussen hoofdpijn gekregen die zoals later blijkt een paar dagen gaat duren. Na een heerlijk piza in het restaurant op de camping vallen we als een blok in slaap.