Maandag 11 augustus

Ook deze dag is het regenachtig, geen wandeldag dus. Kees vindt iets om niet zo ver van ons vandaan te gaan bezichtigen. In Zillis moet een heel oud kerkje zijn met bijzondere schilderingen. We besluiten na de broodmaaltijd op pad te gaan. Een mooie weg brengt ons er naar toe en ergens voorbij een grote bocht in de buurt van onze bestemming is het ineens droog. We parkeren de auto op een speciaal voor het kerkbezoek bestemde parkeerplaats en waarop valt ons oog?

 

Helaas, juist vandaag en morgen is de kerk gesloten voor publiek. Heel jammer, maar wij laten ons niet zomaar afschrikken. We duwen toch het hek open en lopen om het kerkje heen. We treffen er de werklui aan, die net even gaan pauzeren en het helemaal niet erg lijken te vinden dat wij even een kijkje nemen in de kerk.  

 

 
Binnen zien we een bijzonder plafond. Helemaal vol aparte,kleine afbeeldingen.  

In de kerk bevindt zich natuurlijk ook de bouwtekening van de bouwlieden . We zijn blij even binnen hebben kunnen kijken en lopen verder het dorp in om de expositie iver de voorstellingen in de kerk te gaan bezichtigen.

 

 

We kunnen in het gebouw, waar de tentoonstelling is, gratis naar binnen omdat de kerk "dicht" is vandaag. Het is mooi om te kunnen bekijken hoe de houten panelen in de 12e eeuw geschilderd en bevestigd zijn. En wat er op geschilderd is. Er is een kruisvorm in te ontdekken en het totaal laat het wereldbeeld zien, wat de mensen in die tijd hadden. We bekijken nog een diapresentatie hierover net prachtige middeleeuwse muziek. We zijn blij dat we niet voor niets gekomen zijn. Op de terugweg regent het vreemd genoeg o[ de zelfde plek als waar het op de heenweg stopte helaas wel weer.  
We eten weer samen in de tent en doen nog een spelletje Rummicub. Inmiddels hebben we besloten morgen de tent op te breken, Jannie naar de trein in Chur te brengen en vandaar door te rijden naar Italie. We blijven niet de hele week in de nattigheid en kou wachten totdat Kees vrijdag en zaterdag aan de hardloopwedstrijd kan meedoen. Er wordt aangegeven dat het 's nachts -4 kan zijn, dus mutsen op en handschoenen aan. Het wordt bikkelen. De prijs is te hoog, we zoeken de zon op.