Vandaag, donderdag 5 augustus, gaan we voor de tweede keer naar Genua. Ons doel is nu om het grote aquarium te bezichtigen. Maar eerst slapen we uit en luieren we wat. Na het warm eten om een uur of een gaan we naar Genua. We nemen (natuurlijk) weer de tolweg, want de gewone weg slingert langs de kust en kost heel veel extra tijd.

Het aquarium van Genua is het grootste aquarium van Europe. We vermaken ons met het kijken naar het onder water leven van 3 uur tot 7 uur. Het is verbazend om te zien hoe geweldig gevarieerd de natuur is. Ook is soms duidelijk te lezen hoe groot de invloed van de mens is op de natuur, en dan in negatieve zin.

We genieten van het aquarium in alle facetten; van hele grote vissen tot prachtige kleine. Ook de planten zijn prachtig. Het geheel is mooi aangelged. Vooral de nieuwere gedeelte hebben niets meer van het traditionele aquarium maar men heeft getracht om het geheel natuurlijker over te laten komen.

Ook zijn er themas, zoals soort vissen maar ook gebieden die het geheel veel levendiger maken.

Na het aquarium bezoek gaan wij (Hanny en Kees) nog even de stad in om een internet cafe te zoeken.

Dit lukt en we kunnen de weblog even bijwerken. Mirjam en Gerhard gaan Bigo, een lift waarmee je 40 meter omhoog kunt om over (een gedeelte van) de stad te kijken.

Hierna gaan we terug naar de camping en sluiten we de avond of met ons traditionele spelletje, Bonanza.