Vandaag is het de eerste zaterdag in juni en ik heb met Peter Jan afgesproken om samen met hem zo´n 30 km. te gaan lopen. Beide proberen we ons voor te bereiden op de Swiss Alpine Run op 28 juli. Dat is natuurlijk een hele kluif.

Het is voor de eerste keer dat ik samen met Peter Jan ga lopen en ik heb er zin in. Vorige week ging het niet zo lekker, maar nu gaan we ´s ochtends en het is prima loopweer. Niet warm en bijna geen wind. We gaan het rondje Barneveld – Stroe – Kootwijk – Kootwijkerbroek – Barneveld lopen.

 

We starten bij Peter Jan en ik gaan lopend naar hem toe. We lopen heerlijk samen. Een lekker rustig tempo van net iets boven de 10 km per uur. Of eignlijk is het beter om te zeggen net iets onder de 6 minuten per km. Hardlopers hebben meer met de eenheid minuten per km dan km per uur. Dat komt denk ik om je niet zo snel gaat met hardlopen in vergelijking met fietsen.

Maar goed we lopen lekker. Het eerste stuk tot net voorbij Stroe is verhard. Dan komt er een stuk onverhard tot Kootwijk. Na Kootwijk lopen we weer over verharde weg en we constateren beide dat we nu iets harder zijn gaan lopen. Maar het gaat nog steeds lekker. Ik heb bewondering voor Peter Jan. Hij heeft geen ontbijt genomen omdat hij net voor vertrek wakker werd. Hij heeft 4 flesjes water bij zich waarop hij het 3 uur vol moet houden. Dat zou mij niet lukken.

Het is heel gezellig om samen te lopen. De tijd vliegt als je samen wat loopt te kletsen over werk, school, muziek etc.