Vandaag is de tweede dag in Nordenau. Voor onze doen slapen we heerlijk uit die dag. Het is al zeker 8 uur voor we wakker worden. Het belooft een mooie dag te worden want de zon is al meteen te zien. Om kwart voor 9 zitten we aan het ontbijt. Het is een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Dank aan de kinderen die dit mogelijk gemaakt hebben.

We kunnen vandaag weer gaan wandelen, maar besluiten om eens wat anders te doen. In het kader van "onderzoekt alle dingen" besluiten we om te gaan langlaufen. Voor een prikje kun je ski's en schoenen huren in Altastenberg. De verhuurder geeft ons een kaartje mee van enkele eenvoudige 'loipes', speciaal geschikt voor beginners. Mocht je nog iets verder willen gaan kan dat volgens hem ook wel, maar dan moet je soms even je ski's uit doen als het teveel omlaag gaat.

Voor we gaan beginnen rijden we eerst echter nog even naar Winterbrg om brood te kopen. We beginnen om 11 uur met het langlaufen. In het begin is het vreselijk koud, door het vlak is er er nogal wat wind staat. Gelukkig komt er snel beschutting. Over het algemeen gaat het langlaufen prima, zolang het maar vlak is of omhoog gaat. Ietsje omlaag gaat ook nog wel maar als het wat 'steiler' wordt gaat het lastiger. We hebben niet geleerd hoe je het beste je evenwicht bewaard en ook niet of en hoe je kunt afremmen.

Dat wordt dus verschillende keren vallen. Dat is niet zo'n probleem over het algemeen maar ik begin nog al last te krijgen van mijn polsen en handen, door het opvangen van de klap.

Om half een houden we pauze. We lopen terug naar het dorpje om ons brood op de eten. De auto staat in de zon en uit de wind, dus in de achterbak zitten is een ideale plek.

Na het eten gaan we naar een restaurant om een kopje koffie te drinken

's middags opnieuw Langlaufen, nu gaan we iets langere ronde maken. In het begin gaat het goed maar na een tijdje trek ik de conclusie dat het niets is voor mij. Dat komt vooral naa een behoorlijk pijnlijke val. Laat andere mensen maar lekker gaan ski'en. Voor mij is wandelen ook prima. Je hoeft nergens op de letten, je hoeft alleen maar je ene voet voor de andere te zetten, zodat je tijd over hebt om te genieten van wat er om je heen te zien is.

Om 4 uur zijn we terug in het hotel. Na wat lezen gaan we opnieuw heerlijk eten in het restaurant van het hotel.

Na het diner kijken we nog even TV naar een documentaire over Ostiach in Karintie. Lijkt ons een leuke plaats om heen te gaan op vakantie. Voor we om 10 uur gaan slapen kijken we ook nog naar een documentaire over het "Glacier Bay" national park in Alaska. Dat gebied is meer dan 300.000 vierkante kilometer. Er wonen zo'n 400 mensen bij dat park, met name wetenschappers en beheerders. Zo'n park trekt vooral mensen die het avontuur zoeken en geheel op zichzelf aangewezen willen zijn.