Vorige jaar maart, toen we een weekend weg waren met ons gezin, hebben we van de kinderen een paar dagen Sauerland aangeboden gekregen. De voorwaarde bij de waarde cheque was dat hij binnen een jaar gebruikt moest worden. In eerste instantie kwam er niets van, dus hebben we in October de boeking gemaakt. Niets vermoedend hebben we toen voor 9 – 11 Februari gekozen. We hebben gewoon in onze agenda's gekeken en op de website wat er nog vrij was. Op dat moment hadden we er nog geen rekening mee gehouden dat het winter is in Sauerland.

Enkele weken geleden begon de vraag boven te komen, hoe we er heen zullen gaan. Winter in Duitsland betekent; winterbanden. Maar om nu voor een paar dagen winterbanden aan te schaffen dat leek os ook wat te ver gaan. Echter een auto huren of winterbanden huren is best prijzig. Dus al met al hebben we toch maar besloten om een nieuwe set winterbanden te kopen, met velgen. We willen ze thuis op slaan en zelf verwisselen. Per slot van rekening lukt het ook om een wiel te verwisselen bij een lekke band. Eigenlijk is het zelfde als twee paar schoenen aanscaffen. Wel moet ik (Kees) toegeven dat ik altijd heb beweerd dat winterbanden onzin is in Nederland. Echter direct na het verwisselen van de wielen begon het te sneeuwen en ik moet toegeven dat het toch wel een verschil maakt. Een mens is nooit te oud om wat te leren!

Maar goed op donderdag ochtend, 9 februari zijn we naar Nordenau vertrokken. Het was rustig op de weg en om een uur of tien waren we in Winterberg.

Hier hebben we eerst een wandelkaart gekocht bij de "Tourist Information". We hebben heerlijk koffie gedronken, en daar bij een lekkere Apfelstrudel genomen. Voor we richting Nordenau gingen hebben we ook nog even nieuwe handschoenen gekocht. De temperatuur is hier zo'n 8 graden onder nul overdag, dus lekker koud.

We konden om 3 uur in het hotel dus hebben we de auto bij het hotel geparkeerd en zijn daarna een heerlijke wandeling gaan maken.

Met behulp van de kaart en de aangegeven routes was dat goed te doen. Na een tijdje lopen gaat de kou vanzelf weg.

Het was jammer dat het nogal bewolkt en nevelig was met een behoorlijke wind. Later op de middag begon het ook nog wat licht te sneeuwen. Toen er ook nog 'krijsende' vogels overvolgen riep dit alles associaties op aan "the Lord of the Rings"; een beetje spookachtig en dreigend.

Om kwart voor drie waren we bij het hotel; hotel Rehblick. Het is een klein hotel, maar heel erg gezellig. De kamer is eenvoudig maar het is er lekker warm en een mooi uitzicht.

s' Avonds hebben we in het restaurant bij het hotel gegeten wat ons goed is bevallen. Lekker eten, voldoende eten in een gezellige ruimte.