Zaterdag 30 juli.

Het weer is niet zo heel mooi vandaag. Het is bewolkt en er dreigt steeds regen met een temperatuur van een graad of 17. Dus niet echt juli weer.

Vandaag is het de dag van de Swiss Alpine marathon. Deelnemen zit er niet in, maar wel denk ik de hele dag hoe ver ik zou zijn als ik wel meedeed.

We gaan vandaag wandelen in de Biesbosch. Voor we in de Biesbos zijn kopen we eerst een wandel-route kaart van de Biesbos en het land van Heusden en Altena.

De wandeling voert ons langs de prachtigste plaatsen in de Biesbos. Soms loop je door een landschap met kreken en prachtige bloemen.

Knotwilgen zijn interessante bomen. Vroeger werden de wilgen al heel snel gekapt omdat het buigzame wilgenhoud gebruikt werd voor het maken van manden. Dikker wilgenhout werd gebruikt voor het maken van dijkversterkingen etc.

We lopen door een kleine polder over een dijkje waar ook schapen lopen. op de achtergrond staat een keet die gehuurd kan worden voor weekenden bijv. Je zit dan wel aan het eind van de wereld.

Hieronder zie je loslopende paarden. Daarbij lopen ook koeien en schapen. Het is een prachtig landschap met gras, bloemen en water.

Er is een stuk waar het pad aan beide zijden door water omgeven is.

We hebben deze dag zo'n 16 km gelopen. Het was koud maar als je in beweging blijft is het goed te doen.