Op maandag de 13e worden we al vroeg wakker omdat het regent. We hebben het plan opgevat om “Angels Landing” te gaan lopen. Maar we moeten, helaas, dit plan bijstellen omdat het regent en onweert. Dan is deze zware trail te link.

Om 7 uur gaan we skypen met Arie, de verbinding is niet helemaal goed, maar het is leuk om Arie weer even te zien en te horen.

IMG_7133

We ontbijten en besluiten vandaag naar de andere ingang van het park te rijden, de noordkant.We hebben in ons “parkenboek”al gelezen, dat het aan deze kant van het park veel minder druk is. Dat is vandaag zeker het geval, w.s. ook door het regenachtige weer en doordat het maandag is. We besluiten eerst de weg helemaal uit te rijden en hebben bovenaan een prachtig uitzicht. Kees maakt een hele partij foto’s om te proberen de juiste belichting van rotsen en wolkenpartij te krijgen.

IMG_7151

Dat lukt zoals je ziet.We maken nog een praatje met twee Amerikaanse echtparen, die op doorreis zijn naar familie en zij zetten ons nog even samen op de foto. Daarna begint het even flink te regenen, maar met je huis bij de hand is dat geen ramp. We zetten eeven een heerlijk bakje koffie en daarna komt er steeds meer blauw in de lucht. We besluiten een klein wandelingetje omhoog te maken en halverwege breekt de zon door.

IMG_7152

Bovenaan gekomen genieten we van het prachtige uitzicht.

IMG_7155 IMG_7158 IMG_7162

Onderweg ziet Hanny weer prachtige bloemen bloeien,ook weer deze mooie roze cactus.

IMG_7163

Deze beestjes schieten vaak vlak voor onze voeten langs. We weten niet hun precieze naam.

IMG_7170

Tot haar verrassing ontdekt ze ook de mooie witte gego lily, het symbool van de staat Utah. Daar keek ze al wandelingen lang naar uit en hier bloeit hij op meerdere plaatsen.

IMG_7175

Na dit korte wandelingetje is het prachtig weer geworden en we hebben de smaak te pakken gekregen. We rijden de weg terug door het park en halverwege om een langere tocht te maken, de Taylor Creek trail. Het is een hele mooie route, waarbij we telkens langs het riviertje lopen en vele malen steken we hem over.

IMG_7182

Bij deze open plaatsen zien we verschillende vlinders. Het is onmogelijk ze goed op de foto te krijgen, sommigen vliegen heel hoog, maar we genieten er van dat ze om ons heen fladderen af en toe.

IMG_7191

De route eindigt bij “double arch alcove”. Heel bijzonder zoals deze rots is uitgehold en dus wel twee maal En wat een strepenpatronen! We kijken er een tijdje rond en eten er onze boterhammen op.

IMG_7195

IMG_7203 IMG_7206 IMG_7208

Wat een heerlijk rustige wandeling is dit. We lopen terug naar de camper en rijden om ongeveer kwart vor 3 het park uit richting Las Vegas.

IMG_7235 IMG_7236

Ook onderweg is er weer van alles te zien en we stoppen nog even voor een klein dutje (want we zijn tenslotte al vanaf 6 u wakker) en een heerlijke ijs!

IMG_7237 IMG_7253

Ons doel is een super Walmart, waar we uitgebreid winkelen en besluiten te overnachten op het parkeerterrein. We hebben de camper nog maar amper geparkeerd of er komt al een vriendelijke bewaker naar ons toerijden. Hij zegt dat het prima is als we hier een nachtje overblijven en adviseert ons een plekje iets verder op te parkeren, omdat we daar wat meer horizontaal staan.We zijn verbaasd over de goede zoren.

IMG_7255

Zo, we hebben onze voorraad boodschappen en plastic (vuilnis) zakjes weer aangevuld. We koken een heerlijk potje macaroni, zetten een bakje koffie en maken het weblog af. Nu maar kijken of we kunnen slapen hier. De bewaker rijdt de hele nacht rond en de Walmart is 24 uur per dag open. Wat een andere wereld!