We  hadden het plan opgevat om vanochtend om 10 uur naar een openluchtdienst van de plaatselijk kerk (Groveland) te gaan. Maar omdat we gisteren wat vastgelopen waren door de drukte en de aanwezigheid van de president van de VS hebben we ons plan aangepast. We gaan heel vroeg op pad en willen een stukje de Tioga Road oprijden. Daar willen we genieten van de natuur, wat lezen en op deze manier Gods grootheid overdenken.

De regionale krant meldde het bezoek van Obama. Het bezoek van Obama heeft zelfs de voorpagina hier van een krant gehaald.

IMG_7671

Hij was hierom vaderdag te vieren met zijn familie, maar ook omdat de nationale parken 100 jaar bestonden. Zijn bezoek wordt ook aangegrepen om bepaalde issues onder de aandacht te brengen. De droogte en een kever-plaag richten veel schade aan de bossen aan in California. Er is budget nodig om dit te bestrijden.

Maar goed wij mijden Obama en gaan vandaag een stuk op de Tioga road rijden. We rijden tot de parkeerplaats bij Olmsted Point.  We slaan twee mannen en een robot gade. De jongste wil met zijn robot op de foto.

IMG_7599

Je hebt hier een prachtig uitzicht op de bergen. Ze zijn aan alle kanten te zien.

IMG_7602 IMG_7608

We gaan een korte wandeling maken (2.5 km) naar Tenaya Lake. We lopen eerst over een rotspad en later door een bos. Er ligt zelfs nog sneeuw op donkere plaatsen in het bos.

IMG_7614

Het bos wisselt af met een prachtige open plek met een lieflijk watertje. Wat je niet op de foto iet is dat het er stikt van de muggen. Geen pretje!

IMG_7615

Het Tenaya meer is wel anderhalve mijl lang en ligt echt heel mooi.

IMG_7618 IMG_7623

IMG_0745

IMG_0747

Op de parkeerplaats bij het meer staan we te overleggen wat we nu verder zullen gaan doen. Op dat zelfde moment komt er een shuttle bus aan. Wij nemen de bus naar het visitors center bij Tuolomne Meadows. Wel constateren we dat de verwarring groot is rondom deze bus. Gisteren vertelde men bij de ingang van het park dat deze shuttle bus niet rijdt. Nu rijdt hij wel. Volgens de chauffeur moet er sinds vrijdag betaald worden. Ze weet echter niet hoe dat precies moet en ze is het er ook niet mee eens. We rijden dus gratis mee met de bus.

Bij Tuolomne Meadows gaan we een wandeling maken over de Meadows en genieten we van het water wat er stroomt. De volgende fotos geven een redelijke indruk daarvan.

IMG_7626 IMG_7631 IMG_7638 IMG_7640 IMG_7646

We houden zo’n anderhalf uur rust aan de oever van een klein riviertje. We eten ons brood, lezen wat en doen een dutje.

IMG_7649 IMG_7653

IMG_0765

We rijden met de bus terug naar Olmsted Point, het eindpunt van de shuttle bus en daarna nog zo’n 60 mijl met de auto voor we weer op de camping zijn.

De rest van de dag willen we nog relaxen en straks nog naar een kerkdienst luisteren. Al met al is het een heel geslaagde, rustige en ontspannen zondag geworden.

Tot slot nog een kleine video compilatie.